Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Dzięki pomocy ZIELO, który rozkodował vin mojego BMW, dowiedziałem się o opcjach tego egzemplarza. Zainteresowały mnie natomiast opcje o kodach: S 302 A (alarm fabryczny, doczytałem , ze można to poznać po diodzie pod wewnętrznym lusterkiem, ok, jest, ale alarm nie daje żadnych sygnałów zycia przy różnych próbach aktywacji, np otwieranie tylko kluczykiem zamka i otwieranie dzrzwi bez użycia pilota - moje pytanie: czy ten alarm jest może aktywowany w jakimś sekretnym miejscu lub wymaga kodowania?) S 698 A (coś z DVD , ale co i jak to ugryżć?), S 694 A ( instalacja do zmieniarki; czy to oznacza, że za schowkiem pasażera jest wyprowadzenie kabli i wystarczy tylko zmieniarkę podłączyć? czy to wymaga kodowania?).
Opublikowano
ACH! Jeszcze jedno pytanie dotyczące programowania zmieniarki. Czy to trzeba zrobic zawnętrznym oprogramowaniem, czy bez dodatkowego kompa wchodząc w jakieś menu w samochodzie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przekręcając kluczyk w zamku też gasisz/włączysz alarm.

też nie wiem co to dvd area

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam coś takiego a nie mam navi... moze tylko włączyć w ncs ? ;)
Opublikowano

Po dokodowaniu zmieniarki CD można, ale nie trzeba dopisać VIN gdy jest z innego autka.

U mnie chodziła na czyimś VIN-ie kilka dni zanim wgrałem jej nowszy soft i wtedy dopisałem swój VIN.