Skocz do zawartości

320i m52b20 traci sygnal na 1 i 5 cylindrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie:) mam problem z moja e46 a mianowicie zaczal sie od momentu zalozenia gazu. Wsadzilem do niej sekwencje oscar-n cala nowka i podczas robienia autokalibracji wywala mi ze brak 1 i 5 wtrysku:/ niestety po przelaczeniu na benzyne problem pozostaje. Przed zalozeniem bylo wszystko ok.teraz silnik nie pracuje na wspomnianych garach. Zeby bylo ok musze zresetowac kompa poprzez odlaczenie klemy lub inpa i wtedy jest wszystko dobrze do czasu kolejnej proby kalibracji gazu.
Opublikowano

kurde identycznie miewałem u siebie (również mam 320i z m52b20) miałem problemy z czujnikiem wałka i niestety wymiana cewek na cylindrach 1,2 plus czujnik wałka na dolocie i jest ok doszedł pużniej wężyk podciśnienia :norty: jak chłopaki napisali tak się okazało zero extra kosztów i niepotrzebnej roboty viewtopic.php?f=48&t=162191 też po zagazowaniu :norty:

podepnij się u kogoś pod kompa i zapodaj błędy to Ci pomogą jak mi pomogli ( :modlitwa: dzięki wielkie panowie !!!!)

BMW E46 320i