Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zmieniłem zderzak na ten od wersji M i teraz moje pytanie... czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie dostanę końcówkę dwururkę do 320i? Tak zeby z 1 rury zrobić dwie jak w M... chodzi mi o wygląd jak ori, nie jakieś tuningowe z siateczkami i buczące...

Ewentualnie czy ktoś potrafi coś takiego skonstruować :)

Opublikowano
Owszem ale nie widziałem do tej pory coś co zbliżone do serii... sporo ultera i innych wynalazków albo obie rurki o tej samej długości...albo duża średnica...
Opublikowano

Podpinam sie pod temat, mam ten sam problem

Najlepiej niech wypowiedza sie Ci co rozwiązali podobny problem, posty typy sprawdz sobie na allegro są bez sensu bo każdy raczej robi to na samym poczatku

A więc, są jakieś sensowne koncówki tłumika do 320i na dwururke czy tylko agrotuning??

Czy koncówki z 325-328 da rade przeswapowac do 320 i jak '??

Opublikowano
Podpinam sie pod temat, mam ten sam problem

Najlepiej niech wypowiedza sie Ci co rozwiązali podobny problem, posty typy sprawdz sobie na allegro są bez sensu bo każdy raczej robi to na samym poczatku

A więc, są jakieś sensowne koncówki tłumika do 320i na dwururke czy tylko agrotuning??

Czy koncówki z 325-328 da rade przeswapowac do 320 i jak '??

Bez sensu to jest liczenie że ktoś zrobi coś za Ciebie, zamiast użyć google, znaleźć obrazek z końcówką i pójść z tym do tłumikarza, kupić materiał dać do obróbki i mieć coś zrobionego customowego swojego. Wystarczy wpisać końcówki tłumików na zamówienie i jest kilka stron z firmami. Ale jak komuś się nie chce nie szuka na allegro. Troszkę więcej inicjatywy i własnego wkładu w to co się robi.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Nie potrzeba tutaj docinania sobie...

znasz odpowiedź lub wiesz jak pomóc to odpisujesz...

w tym celu założyłem temat, żeby się dowiedzieć...to samo kolega, który ma ten sam problem...

Znasz takie firmy i wiesz, że robią dobrze...podaj namiary...nie znasz nie odpisuj...

odpowiedzi w stylu poszukaj są nie na miejscu...po to napisałem bo takiej odpowiedzi szukam od ludzi, którzy wiedzą coś konkretnego i na temat...

Samochód do naprawy też oddasz pierwszemu lepszemu rzeźnikowi z google? Czy może zapytasz o opinie?

Czekamy z kolegą na konkretne propozycje.

Pozdrawiam

Opublikowano
Rozumiem...tylko tematu by nie było, gdybym miał takie umiejętności i kasę...chcę jedynie wizualnej zmiany i nie potrzeba mi całego wydechu...
Opublikowano

Dzięki za linka,

jednak nie jest to końcówka przypominająca ori...

Skoro nikt nie zna gotowców to może jakieś dane chociaż jakiej długości, średnicy, grubości, jakie odległości między rurami itd mają te ori...

Wtedy tłumikarz jakiś na podstawie tych informacji będzie wiedział jak to dobrze zrobić...

Opublikowano

Ponawiam pytanie...

Nikt nie ma oryginalnej dwururki? Czy może nikt nie chce pomóc?

Mam firmę która mi to zrobi. Potrzebuję tylko oryginalne wymiary...jakiej średnicy są rurki, jakiej grubości, o ile jest krótsza jedna z rurek, jaka prerwa miedzy nimi...

Opublikowano (edytowane)

Ale męczysz z tą dwururką średnica 2x75mm długość dobierzesz podczas montażu według zderzaka będziesz wiedział ile ma być krótsza jedna końcówka tak ma to wyglądać

http://images45.fotosik.pl/1392/255b750de67e5619med.jpg

Oryginalne końcówki M3 mają średnicę 65mm i grubość ścianek 1mm,napisałem ci że 75mm bo jak dla mnie to te 65mm trochę małe :cool2:

Edytowane przez darek K
Opublikowano

No i bardzo Ci dziękuję! O to mi chodziło...widzę gdzie ma się która kończyć i wiem jakiej średnicy teraz są. Teraz będę wiedział jak to ogarnąć. Grubość 1-2mm chyba...

Nie męczyłbym gdybym uzyskał odpowiedź :)

Dzięki!

• 2 lata później...