Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam po dluzszej przerwie :8)

w mojej buni pojawil sie ok miesiaca temu problem... scislej mowiac odkad zaczela sie zima, tzn. wilgoc...

silnik na biegu jalowym pracuje dobrze, ale jak zaczynam jezdzic po ok 5 minutach silnik zaczyna sie dusic i gasnie (czesto na swiatlach czego nie lubie najbardziej) potep zawsze odpala ale zawsze tez z problemami i po takim zabiegu pracuje juz normalnie... :duh:

fura byla u meczaniora i podobno "juz jest zrobiona" ale jak latwo sie domyslec NIE JEST!! :cry: :cry2:

co moze byc przyczyna? kable? ale czy przy kablach nie powinno zdarzac sie to czesciej niz tylko raz po 5 minutach od odpalenia? :mad2:

po co pic i jechac, jak mozna zapalic i odleciec
Opublikowano
jak wejdziesz pod auto to po prawej stronie skrzyni biegów masz wtyczke (taka jak w lampach przednich ) odlacz ja zaklej tasma obie koncówki aby sie woda nie dostała i sie przejedz . Ja teraz caly czas mam to zaklejone bo dopiero w poniedziałek jade wymienic ta sonde :( a obiawy zaczely sie w lato przez jakis tydzien auto mi zchodziło z obrotów ale sie to skonczyło az w zime zaczeły sie problemy na forum wyczytałem ze to moze sonda lambda weszłem pod auto odlaczyłem wtyczke a z niej wyleciało jakies 30 ml wody :):):) aaa i jak ja odepniesz to auto bedzie jezdzic jak by miało 60 km :):) i pamietaj ze jak to nie bedzie wina sondy to musisz dobrze ta wtyczke wpiąc spowrotem bo jak ci sie tam dostanie woda to juz bedziesz miał ten sam problem co ja pozdrawiam :)
Opublikowano

dzieki za info :modlitwa:

jutro ide "ztjuningowac" samochod na 60 KM :twisted:

Opublikowano

ale czy jakby to byla lambda to nie dzialo by sie to czesciej? u mnie to sie zdarza tylko raz na zimnym silniku... jak sie zagrzeje to juz jest ok.

dziwne to troche... :shock:

Opublikowano

Ja bym raczej stawiał na kable WN jednak. Są specjalne spray'e do spsikania kabli. Możesz zainwestować te 20zł i sprawdzić czy po zastosowaniu tego nadal ten problem będzie się powtarzać. Ja miałem podobnie i po rozgrzaniu silnika przechodziło. I mi ten spray pomógł, ale kable tak czy siak do wymiany.

Serwisant z BMW mówił, że jeśli by to była wina sondy to byłoby tak cały czas a nie tylko czasami i to właśnie on (za darmo) :) spsikał mi te kable.

Opublikowano
a tak z ciekawosci... orientujecie sie jakie sa koszty wymiany lambdy?