Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, możliwe że było tego pełno na forum, ale wybaczcie po 1-sze jestem nowy ( wiem nie zwalnia z szukajki), po 2-gie auto muszę koniecznie i pilnie uruchomić. AUTO: E39, 528i +gaz ( Stag 300, nowe MJ, nowy red. Arctic), nowe świece, nowa odma, nowa przepływka, zero lewego powietrze wyeliminowałem po kupnie.

Dzisiaj rano wsiadłem do samochodu, i lipa kręci kręci ale nie zaskoczy, nie ma nawet zamiaru bąka puścić. Poprostu kaput.

Wczoraj normalnie jeździł i na gazie i na beznzynie i nie było problemu, jedyne to jak parkowałem w Hali to poczułem tak jakby delikatny smrud benzyny.

Powiedzcie za co mam się zabrać!!! WYcieków nie ma w hali sucho pod autem pomimo kręcenia, odcięcie zapłonu wyłączyłem myśląc że może to jest powód, rozłączyłem gaz. Na komputerze byłem w Poniedziałem w Adam - Serwis osowa, błędów praktycznie żadnych oprócz zbyt ubogiej mieszanki na 4,5,6 cylindrze - spowodowane gazem. Zrobili adaptacje.

Co jeszcze sprawdzić i gdzie dokładnie.

P.s nie mam kabla ani INPY dopiero w drodze, do mechanika w taką zimę holować troche lipa.

Pomóżcie mam ją dopiero 2 tyg, a już mnie drażni.

Edytowane przez jasiu_
Opublikowano
Przed chwilą byłem w garażu, wywaliłem siedzisko i po przekręceniu kluczyka żadnych dźwięków nie słychać pod metalową pokrywką! W Mondeo słyszałem załączającą się pompę na zapłonie na ułamki sekund, jak padła też był cisza. Czy w BMW ma być cicho (ze względu na wygłuszenie )czy tak jak w Fordzie powinienem słyszeć na ułamki sekund pompę? Na dodatek chyba Bateria powiedziała papa, bo tylko cykanie zostało.
Opublikowano

Coś ciężko mi uwierzyć, że nie wywala błędów jak kręci, a nie zaskakuje.

Może masz jakiś imobilajzer, który sfiksował.

Przy wymianie świec cewki sprawdzałeś?

W bmw nie usłyszysz pompy raczej.

Może masz za mało wahy i dlatego nie chce zaskoczyć - w 5 masz jakby 2 zbiorniki i znajomy miał przypadek, że jak zaparkował na pochyłym miejscu waha przelała się tak, że nie chciał zaskoczyć - a w baku miał jej niewiele... Podejrzewam, że tak może być i u Ciebie.

Opublikowano
Błędów nie ma, wahy 12 zbiornika, pompki wogóle ni słychać , cewki ok, dodatkowe zabezpieczenie odłączone.
Opublikowano
ja tez tak mialem :) sprawdzilem cewki oraz swiece w sposob nie natruralny :) krecilem i kolega do cewki przykladal srobokret oczywiscie z plastikowa raczka :) jak iskra jest to jest git ,pozniej wahy zalalem 15 litrow (15) to minimum w e39 zwlaszcza przy gazie. lubia pompy padac. pompe bylo slychac jak sie dobrze wsluchasz . rada sprawdz dokladnie pompe:)
Opublikowano
Póki co znalazłem sąsiada z lawetą,(kto to widział BMW na lawecie :evil: ) więc Beta jedzie do Adama. Jak wrócę o własnych już siłach napiszę przyczynę problemu, mam nadzieję nie drogiego.
Opublikowano
Coś ciężko mi uwierzyć, że nie wywala błędów jak kręci, a nie zaskakuje.

Może masz jakiś imobilajzer, który sfiksował.

Przy wymianie świec cewki sprawdzałeś?

W bmw nie usłyszysz pompy raczej.

Może masz za mało wahy i dlatego nie chce zaskoczyć - w 5 masz jakby 2 zbiorniki i znajomy miał przypadek, że jak zaparkował na pochyłym miejscu waha przelała się tak, że nie chciał zaskoczyć - a w baku miał jej niewiele... Podejrzewam, że tak może być i u Ciebie.

Nie wprowadzaj w bład bo pompa po zrzuceniu kanapy jest slyszalna. I radze od tego zaczac. Byc moze bezpiecznik padl ew urwany kabel badz padnieta pompa

Opublikowano
No i bawaria znowu na drodze. Powodem była kończąca się pompa, złapała zawias, nawet proszenie, błaganie i pukanie w obudowę nie pomogło, pompka założona nowa i śmiga aż miło.( ciekawe jak długo) A żeby było śmiesznie stara po wyjęciu i podłączeniu do kompa ruszyła za 1-ym razem, za drugim również, a za trzecim już niechciała do nas gadać.
Opublikowano
Nie wprowadzaj w bład bo pompa po zrzuceniu kanapy jest slyszalna. I radze od tego zaczac.

a nawet bez zrzucania kanapy powinno być ją słychać,jak podaje paliwo po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.