Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witka ostatnio miałem dziwne dwa zdarzenia podczas jazdy wyłączyła mi się turbina zatrzymałem się wyłaczyłem autko 1min uruchomiłem ponownie i jeździ dalej jaka może być przyczyna i czy komp coś wykaże turbo nie kopci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witka ostatnio miałem dziwne dwa zdarzenia podczas jazdy wyłączyła mi się turbina zatrzymałem się wyłaczyłem autko 1min uruchomiłem ponownie i jeździ dalej jaka może być przyczyna i czy komp coś wykaże turbo nie kopci

Miałem dokładnie to samo kiedyś w E46 320d 136 KM i winowajcą był zacinający sie zwór sterujący podciśnieniem turbosprężarki, po wymianie na nowy autko nie do poznania a raczej jego moc. http://allegro.pl/zawor-egr-turbiny-bmw-3-e46-e90-5-e39-e60-e61-i2094451388.html

Opublikowano

komp nie wykaże błędu , jedyne co to wprawiony diagnosta zauważy przeładowanie turbo a tym samym przejście auta w stan awaryjny , ponieważ zaworek nie koniecznie musi być zepsuty a ma już zabrudzony filterek i nie może wyrównać ciśnienia względem atmosferycznego a tym samym przymknąć trochę kierownic ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 5 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz auto jak w podpisie? Jesteś w dziale e46, opisz swoje objawy, robiłeś diagnostykę? jakieś wnioski? Błędy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.