Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W samochodzie u mojego taty od kupna nie był do końca sprawy wyświetlacz przebiegu, to znaczy wyświetlał połowę cyfr co utrudniało odczytanie przebiegu. Od czasu do czasu się pojawiał i wyświetlał poprawnie. Teraz przy tych niskich temperaturach pokazuje się cały ale jak tylko się nagrzeję po jakimś czasie znowu znika. Czy tak e36 mają że tak im się to psuje? Ile może kosztować naprawa ??
Opublikowano
Wyciągnij licznik rozbierz go i przy wyświetlaczu masz zobaczysz taką czarną blaszkę która trzyma ten wyświetlacz.Musisz ja zdjąć jest ona przymocowana na zatrzaski. Jak to już zdejmiesz to ostrożnie ściągnij wyświetlacz.Wyświetlacz z płyta licznika łączy taka gumowa taśma i to ona jest zwykle przyczyną nie wyświetlania stanu należy przeczyścić lub nową włożyć taką taśmę to kawałek gumki ja taką miałem w dużym kalkulatorze.Złóż i powinno działać jak to nie pomoże to niestety będziesz musiał wymienić wyświetlacz na nowy ale ja myślę że jak wyczyścisz lub lepiej wymienisz tą gumkę będzie ok

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558