Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem ten "sprzęt" i zanim podepnę go do wozu (strzeżonego Pan Bóg strzeże) to chciałbym prosić Kolegów a w szczególności Nerwusa (bazowałem na jego schemacie z niewielką modyfikacją), o pomoc.

Mianowicie czy gdy założę zworkę (na schemacie jp1 - Mode Select), to w oknie terminala po zwarciu razem kabli RXD i TXD widać co piszę (przy rozwartych już nie widać), a przy zdjętej zworce i kablach zwartych lub rozwartych też powinno być widać?

Gdy instaluję jako odb to po załączeniu zasilania, punkty ingition i battery są czarne, a gdy podam napięcie na "kluczyk" to igition robi się biały, natomiast gdy instaluję jako ADS to zachowuje się tak jak teoretycznie powinno - zsilanie - battery czarne, igition białe, a po przekręceniu "kluczyka" igition też się robi czarne.

Jak prawidłowo powinno się to zachowywać?

Przy sprzętowym porcie com1 - inpa (5_0_2_10.0.0.4) powinna być zainstalowana jako ADS? Naprawdę czytałem kilka razy i nadal nie mam pewności :(

Przy kompilacji równań z oryginalnego schematu nie zgadza mi się pozycja CLK_INT_OUT = GND i nie wiem o co z nią chodzi.

P.S. Nie działam przy samochodowej elektronice a to jest jednostkowa sprawa i nie mam zamiaru więcej się pakować w ten temat. Muszę zrobić E60 znajomego i zapomnieć o tym (przyjacielska pomoc - wiem debil jestem...), dlatego szkoda mi kasy nawet na chinola - komplet elementów mam z innych projektów.

Z góry dziękuję za pomoc.