Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie i od razu przechodzę do rzeczy a mianowicie. po podłączeniu do kompa wyskoczyły mi takie błędy: 17665 (system recyrkulacji spalin blokuje się (ciągle otwarty)) oraz błędy świec 16914,16930,16946,16962(uszkodzony obwód) co do błędów świec to raczej nie są uszkodzone bo przy ostatnich mrozach auto by mi nie odpaliło, czy może pokazuje błąd sterownika-zimne auto po odpaleniu trochę chodzi nierówno i szarpie przez kilka sekund. interesuje mnie ten pierwszy błąd, czy to może jest błąd zaworka egr? ( na co on wpływa jak jest uszkodzony lub brudny). mam też błąd 18497 lecz komp nie pokazuje co to jest.

BMW 320d 150km 2004r tourning. bardzo dziękuje z góry za pomoc.

Opublikowano
Ten pierwszy błąd oznacza że EGR jest ciągle otwarty. Sprawdziłbym działanie zaworka , oczyścił filterek i działanie samego EGR może jest tak uwalony że się zaciął albo poprostu zepsuł się. Na niskich obrotach zaworek zapodaje podciśnienie wężykiem do EGR, na tą membranę i ona otwiera EGR. Na wysokich obrotach nie powinno być zasysania na przewodzie i EGR powinien być zamknięty. Oczywiście najpierw sprawdź czy rzeczywiście się nie zamyka.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Mam problem od kupienia autka BMW 320D 150KM, bo wyświetla się kontrolka check a po podłączeniu pod kompa pokazuje błędy 16914, 16946, 16962 i ten co po nim wyskakuje żółty silnik 17665 i tak po usunięciu tego 17665 to pozostałe po pewnej chwili wracają, powiedzcie jak sobie z tym poradzić. Dziękuję za pomoc.