Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam potrzebuje spolszczenie do inpa ediabas 6.4.3 , łacze sie z bmw e39 2,0i 98r. ale jest po ang. wszystko, i nie wiem co zle robie w ncs ze nie moge ustawic swiatel dziennych lcm2 xenon u mnie jest, nie wchodzi plik fsw_psw.man a wyglada tak

DRL_DIMMUNG

wert_02

TAGFAHRLICHT

aktiv.

Opublikowano

Inpa spolszczone ma tylko główne menu z tego co wiem, co do NCS spolszczenia brak, przynajmniej ja go nie widziałem, co to znaczy że nie "wchodzi" w MAN? może go w ogóle nie utworzyłeś nawet.

Przy odczycie tworzy Ci się plik, z rozszerzeniem TRC. Problem będzie podejrzewam z ustawieniem profilu w NCS lub brak, lub stare daten. Wszystko jest na forum, poszukaj.

Poczytaj jak przygotować NCS a później możesz myśleć o kodowaniu.

Opublikowano
ok dzieki , juz zrobiłem po polsku:), ale chodzi mi o kodowanie , o pusty plik .MAN , tworze w notatniku pusty plik tekstowy? o to mi chodzi i potem jak mi sie zrobi plik TRC ,to juz wiem o tych kopiach itp, tylko chodzi mi o tworzenie pustego pliku czyli, prawy myszy - nowy-dokument tekstowy - i nazwyam go FSW_PSW.MAN i potem to juz wiem co dalej robic dzieki
Opublikowano
nie wiem widac : nazwa, rozmiar,typ , dalem nowy pusty dokument tekstowy nazwalem go FSW-PSW.MAN w notatniku ? a reszte co i jak robic w ncsexpert to jest na forum. jezeli zle cos mam to prosze o porade co i jak robic dzieki
Opublikowano

Capazowi chodzi o rozszerzenie pliku FSW_PSW.MAN lub FSW_PSW.TRC po kropce masz rozszerzenie zwróć uwagę byś nie zrobił FSW_PSW.MAT.TXT

Najlepiej do takich rzeczy używać Total Commander, lub w ustawieniach windows ustawić by pokazywał rozszerzenia plików. Ale jak coś skopiesz nazwę to NCS Ci nie puści takiego pliku.

Każdy plik ma inne rozszerzenie plik np mp3 ma .mp3, plik Word ma np .doc itd o to chodzi.

Opublikowano
ok dzieki plik mam pusty i i tak sie wyswietla FSW_PSW.MAN , a i jeszcze przy kodowaniu swiatel mam EWS, IKE i KMB ktory mam wybrac? i co dalej? bo nie mam opcji ALSZ ?
Opublikowano
Wejdź przez obojętnie jaki moduł i tam dalej powinieneś mieć swój, w e60/61 łączę się przez CAS lub LMA i dalej mam resztę modułów.