Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z samochodem dzis oddałem na wymiane termostatu odebralem bylo ok ale juz bylo malo paliwa i podjechalem na stacje orlen czerwony zatankowalem duzo paliwa i pojechalem w kierunku domu stalem na przejzdzie kolejowym i zobaczylem ze strasznie zaczela kopcic na biało mowie co jest zmartwilem sie ale zgasielm pod domem i wsiadlem po kilku godzinach odpalila normalnie i po jakimis 1 km nagle dodala sama gazu wcisnelem na hamulec i zobaczylem ze kontrolki zgasly czyli silnik mi zgasl na D i nie chce odpalic odholowalem do mechanika ale narazie siedzee w domu sie martwie co to i czy jakos komputer przelaczył w czasie jazdy sam na Neutral mam nadzieje ze skrzyniii nie popsujeee to dodatkowo prosze o jakies odpowiedzi i poradyy :( z gory dziekuje i pozdrawiam
Opublikowano
hmm badz madry i pisz wiersze;)....na powaznie to pierwsze co podpiac pod komputer i odczytac bledy-nie daj sie zrobic w butelke jakiemus rzezbiarzowi....przy takiej temperaturze na zewnatrz bialy dym leci z kazdej rury wydechowej wiec to moglo byc normalne tylko ze jak jedziesz to nie widzisz tego co leci:) a jak staniesz to zauwazasz kleby:).
Opublikowano

no tak kolegoo ale to nawet bylo czuć w srodku taki dziwnyy zapach wczesniej napewno tak nie kopciła jestem coraz bardziej myslii ze to pompa :(

a pod kompa pewnie jutro podłączy dam znac jak cos bede wiedział

Opublikowano
taki dziwny zapach to byc moze zapach spalonego oleju slodkawy az do bolu? jeśli to jest to co mysle to uszczelka pod glowica-wymiana termostatu i nie odpowietrzony silnik lub brak cieczy chlodzacej z jakiegos powodu......sprawdz korek od chlodnicy-czy masz tam jakas maź i czy jest płyn
Opublikowano
taki dziwny zapach to byc moze zapach spalonego oleju slodkawy az do bolu? jeśli to jest to co mysle to uszczelka pod glowica-wymiana termostatu i nie odpowietrzony silnik lub brak cieczy chlodzacej z jakiegos powodu......sprawdz korek od chlodnicy-czy masz tam jakas maź i czy jest płyn

hmmm no nie wiem sam ale ona jak sie krecii to nie lapie nawet na sekunde jak zgasla tak amen holowanie tylko zostało nie znam sie az tak dobrze ale zobacze co powie mi mechanik jutro to nie obcy mechanik wiec moge zaufac

Opublikowano
no juz wszystko jasne padła turbina wciaga olej z silnika :( moze ktos cos poleci jakies namiary na dobree po regeneracji czy co mam zrobic gdzie szukac zeby sie nie naciac? prosze o kazda porade z góry dziekuje