Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, że nie mogę otworzyć tylnych drzwi od zewnątrz, tylko od wewnątrz. Jeden raz otworzyły się, ale wtedy nie mogłem ich zamknąć.

Może ktoś mógłby mi pomóc. Pozdrawiam.

Opublikowano

A sama klamka zewnętrzna chodzi normalnie czy czujesz opór? Jeśli jest opór to najprawdopodobniej nie tyle linka pękła co przymarzła w pancerzyku - dośc częsta przypadłośc w takich mrozach. Na próbę wstaw gdzieś do garażu ewentualnie suszarkę w dłoń i poogrzewaj trochę w okolicy klamki i od wewnątrz mniej więcej w miejscu gdzie znajduje się zamek/rygiel w poszyciu drzwi. Chyba, że odpalisz auto i ogrzejesz je porządnie od środka.

U mnie w ubiegły czwartek nagle przestały reagowac rygle przednich (obu) drzwi na pilota zamka centralnego. Tylne ryglowały się normalnie a przednie zero reakcji - musiałem od wewnątrz wciskac "grzybki" lub zamyka kluczem od kierowcy. Jak przejechałem dłuższą trasę i auto było dobrze ogrzane wewnątrz to nagle zaczęło wszystko działac i działa do dziś.

Pzdr.