Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna posiadam 316 Compact (1995r) z przebiegiem 258 tys (wygląda na realny), przyszedł czas wymiany oleju i pojawił się problem. Poprzedni właściciel nie pamięta jaki olej był wlany ostatnio (mówił, że albo Elf albo Valvoline, ale bardziej ten pierwszy), pewny był, że był to półsyntetyk 10W40, zacząłem grzebać trochę i znalazłem w dobrych pieniądzach olej Elfa Competition STI (1 zł droższy od lotosa) i w związku z tym chciałem się spytać czy ktoś kiedyś miał do czynienia z olejami Elfa? Albo z tym konkretnie? Drugie auto jeździ na Castrolu i jestem zadowolony, ale jak tutaj był (chyba:) Elf 10W40 to wlałbym mu to samo. No i STI- dobrze się kojarzy ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moim skromnym zdaniem 90 procent półsyntetyków na rynku ma zbliżone parametry. Co wlejesz to pojedzie. Ja przerabiałem mobila, castrola, elfa, GM, lotosa. Nie było różnic żadnych. Teraz zalałem jakiś olje z fuchsa ale z dwusiarczkiem molibdenu,który jest koloru szarego i ma niby regenerować silnik.

Co być nie wlał to bedzie git.

A po za tym MOD zamknię Ci temat bo jest tyle tego na forum, żę serwery puchną a Ty zakłądasz kolejny bezsensowny temat!

PZDR>

Opublikowano

Przeszukałem forum, ale nigdzie nie było nic o Elfie, ale fakt mogłem odgrzać kotleta zamiast zakładać nowy temat, sorry.

Dzięki za info, wybór padł na Elfa :)

Opublikowano
Przeszukałem forum, ale nigdzie nie było nic o Elfie, ale fakt mogłem odgrzać kotleta zamiast zakładać nowy temat, sorry.

Dzięki za info, wybór padł na Elfa :)

To chyba kiepsko szukałeś- viewforum.php?f=88. Temat długi jak rzeka :norty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.