Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jest nowym swieżo nabywcem e36 coupe i mam taki problem podpinam radio które chwile wczesniej chodziło w inny, aucie i nie ma dzwięku radio się odpala ale nic nie slychać głośniki w aucie sa bo sprawdzałem tylko nie wiem czy sprawne ale myśle że wszystkie na raz by nie przestały działać. Mam też orginalne radio z tej bm'ki i to samo jest. Ktoś coś doradzi ??
Opublikowano
Jakie to radio?? Może ma opcje wyłączenia wzmacniacza radia. A okablowanie sprawdzałeś? Może głośniki są po odłączne.
Opublikowano
radio orginalne to bavaria CII rokodowane przezemnie bo było zakodowane jak kupilem z autem. Moje radio to najzwyklejszy blaupunkt. Głosniki sprawdzone podpiete przynajmniej te z tyłu bo do drzwi z przodu mi sie ciezko dostać. Coś czytałem o wzmacniaczu ze może on dawać w dup.. to jest ta puszka czarna z tylu w bagażniku pod zabudowa na lewym nadkolu ?? A jakieś bezpieczniki coś w tym stylu może jeszcze ?? Aha sprawdzałem wczoraj czy mam połączenie z wtyczki do radia i głośnikiem z tylu i nic czy te kable ida przez wzmacniacz ?? jak tak to chyba moge sie domyślić ze problem tkwi w tym wzmacniaczu
Opublikowano
dobrze postaram się to tak podpiać jak będe miał jakaś chwile a mogł by mi jeszcze ktoś powiedziec czy wszystkie głośniki w aucie są puszczone najpierw przez ta czarna puszkę (chyba wzmacniacz) w lewym tylnim nadkolu ?? i dopiero pózniej się dalej gdzieś rozchodzą ?? i gdzie jest podpięta antena która wychodzi kolo kostki radia ??
Opublikowano
pomoże ktoś na moje pytanie ?? bo nie wiem co robić jak odpale głośnik na "krótko" czy kombinować z pominienciem tego wzmacniacza :)