Skocz do zawartości

318i lpg niska temperatura silnika podczas jazdy w mrozy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanie po jakim czasie przełącza wam się auto na gaz ? U mnie gdy tempertura powietrza spada do -20'C muszę przejechać minimum 10 km na benzynie.

Podczas jazdy kiedy wyłącze ogrzewanie temperatura silnika jest prawidłowa (kreska stoi pionowo) jednak gdy ustawnie ogrzewanie na maxa temperatura silnika po kilku minutach spada do minimum.

W waszych autach jest inaczej ?? Czy to po prostu uroki zimy ??

pozdrawiam Arur

Opublikowano
Cóż, zima. U mnie jak dam minimalny nawiew na 25 st to do 3 minut musi pochodzić, czyli jakieś 2 km powiedzmy, po małym miasteczku, nie w trasie, czyli też i mała prędkość. Jak w ogóle wyłączę nawiew i ogrzewanie to poniżej 2 minut i śmiga. Inna sprawa, że u mnie niżej jak -12 st nie widziałem, więc to też trochę robi. Na gaz mi przełącza przy 40 st płynu chłodniczego. Ogólnie oprócz tego, że na noc aku targam na górę, to zima mi krzywdy nie robi. Instalacja to porządna sekwencja of kors.
Opublikowano

Kolego - sprawdz termostat, raczej to bedzie to, no mozesz miec jeszcze zle reduktor od gazu podłączony.

Nawet przy minus -20 temp musi trzymac pion, to nie są uroki zimy.