Skocz do zawartości

320d - czym zmienić zegarek na wskaźnik km na paliwie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Model 320d r.99, na desce rozdzielczej pod licznikiem kilometrów: czym zmienia się wyświetlany zegarek na wskaźnik kilometrów do przejechania na paliwie w zbiorniku ?

Opublikowano
kupuje sie manetke kierunków z przyiskiem BC (Board Computer) i aktywuje komputer pokladowy w programie DIS i juz masz średnie spalanie, zasieg, średnia predkośc, temperature na zewnatrz.
szukam
Opublikowano

dzięki za szybką odpowiedź ale nie chcę tu niczego hakować :D

wyjmowałem akumulator i po włożeniu zamiast licznika wyżej wspomnianych kilometrów do przejechania mam zegarek, chcę z powrotem włączyć wskaźnik kilometrów zasięgu, ale nie mogę znaleźć czym, wciskam przycisk BC na manetce od kierunkowskazów i nic

Opublikowano

to masz manetke BC ? to inna sprawa :D masz uszkodzona manetke :) bo przyciskiem powinien ci zmieniać funkcje. Zdejmij airbag, kierownice, wyjmij manetke, rozbierz, polutuj przerwane kable albo je po prostu wymień na nowe. Samo wyjecie manetki to jakies 15 minut w ciepłym garażu :P naprawa również bardzo prosta.

Po prostu po odpięciu akumulatora ustawił ci się jako pierwsza funkcja zegarek i skoro nie dziala przycisk to nei mozesz zmienic na inną funkcję.

Tak wyglada uszkodzona manetka

http://img215.imageshack.us/img215/5727/02092011552.th.jpg

tutaj już sobie kable przygotowalem do lutowania bo oba były przerwane ale ostatecznie wymieniłem oba kable na nowe bo stare byly juz kruche i pewnie znowu by się zepsuły.

szukam