Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć koledzy :hand:

orientujecie się może czy powietrze zasysane bezpośrednio do kolektora ssącego przez klapki antywybuchowe (inst. LPG) będzie miało jakiś wpływ na pracę silnika, np. niskie obroty na biegu jałowym 600o/min lub jakaś strata mocy ???

mam silnik M50 , samochód kupiłem juz z gazem. W kolektorze są 2 klapki bardzo brzydko zrobione bo zapopaćkane silikonem. po przyłożeniu do nich dłoni mocno odczuwalne jest zasysanie powietrza , może ktoś polecić dobry warsztat który by mi to poprawił (okolice Poznznia) bo zdaję sobie sprawę że może być zasysane tęty powietrze z kurzem itd i nie jest to dobre dla silnika :nienie: , nie wiem tylko jaki ma to wpływ na pracę silnika ?

dzięki za pomoc i pozdrawiam :arrow:

Opublikowano
Kolego nie bedzie chodzic.Zasysa Ci lewe powie.przepl.nie ma pomiaru.Jedz popraw to do kogos.Mialem podobny problem z e30.Wyjechalem po zalo.gazi a auto brak mocy.