Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam 520i M20 1990r jak moja małą odpalę po jakiś 15 sek. wchodzi na wysokie obroty jakieś 1600 i tak już cały czas nawet jeśli już jest cieplutka ma takie samo wysokie i na pb i gazie. Jak wyciągnołem wtyczkę z silniczka krokowegonis się nie zmieniło a jak wsadzliem spowrotem to zgazła moja mała nie mam pojęcia czy to coś wam mówi bo mi nie inie wiem co ja boli :cry2: proszę o pomoc

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź ale przepustnica jest OK

Muszę szukać dalej może ktoś wie gdzie jest czujnik temperatury ? Może to on wszystko psuje i podaje zła temperaturę :mad2:

Opublikowano

Witaj

U mnie było podobnie. byłem nawet w pseudo servisie bmw (podpieli komputer i nic nie stwierdzili - niby wszystko OK)

Dopiero jak montowałem gaz gazownik oznajmił mi że winą tego były jakieś rurki (pewnie od podciśnienia) pod kolektorem, które nie były podpięte.

od tego momentu autko utrzymuje odpowiednie obroty.

Opublikowano

powodem niespadajacych obrotów jest elektrozawór wolnych obrotów - jest on odpowiedzialny za zbijanie obrotów.

wg mnie na 99% on jest przyczyna całego zamieszania

pozdrawiam