Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. A więc taka sprawa...

Koledze w przeplywomierzu ciagle klapki sie urywaly (strzaly na gazie)

Tą razą wymienilismy przeplywkę no stal pare dni i z popychu ciezko mial odpalic i teraz gasnie na niskich obrotach (benzyna) i z silnika dziwne odglosy sie wydawaly.

Czyzby to wina czegos co przymarzlo? oczywiscie plyn chlodniczy borygo wiec na 100% nie zamarzl myslalem nad tym ze olej moze stary i przymarzl.

Proszę o szybką odpowiedź lub radę bo kumpel chce ją sprzedac na złom bo juz sily nie ma na nią...

Opublikowano
mialem kiedys m40 na gazie i w automacie, raz do wyprzedzania sie wziolem i jak nie je .. blo to az zgasl, na pobocze sie doturlalem, patrze a klapke od przeplywki wyrwalo ze rozwalila filtr powietrza i obudowe, winny by nie szczelny uklad i ten caly parownik ktory mial 6 lat.wymienilem [pojechalem na regulacji i bylo juz :cool2: :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja nie rozumiem ludzi, którym strzela gaz i nic s tym nie robią. Masakra. Jak byś denerwował łysego paker, dostał w pier.... a na drugi dzień znowu go denerwujesz. No ja tego nie rozumiem. Po za przepływką takie ciagłe strzały mogą zniszczyć krokowy, odpowietrzenie, wygiąć przepustnice. Na Twoim, czy tyak kolegi miejscu to bym gaz odłączył w pigułę, sprawdził i ewentualnie wymienić podstawowe rzeczy (kopułka, palce świece przewody) Sprawdzić szczelność dolotu, łacznie z podciśnieniami i itp. Doprowadzić by na benzynie śmgało jak nalezy, a potem martwić się gazem, parownikiem i innymi rzeczami.

PZDR>

Opublikowano

najczesciej to jest wina starego zuzytego parownika, tak mi gazownik mowil, ja zmienilem i bylo cacy, a na benzynie jedzie... ;)

byla nowa kopulka siwece kabme palec i inne tam piedoly :)

ogolnie silnik mialem igle

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.