Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam do was pytanko.Czy miał ktoś z was problem z zawieszeniem pneumatycznym tylnej osi.Mianowicie chodzi o koło z lewej strony (to za kierowcą) opadło, a ta z prawej strony (za pasażerem) pozostało bez zmian.Jestem w tych sprawach ciemny ale z tego co czytałem to nie jest wina miecha bo leżało by cały czas a to zdarza mi się tylko wtedy kiedy są niskie temperatury kiedy są cieplejsze dni wszystko jest okej.Ale przypuszczam że w układzie może być woda i przy niskich temp zamarza, tylko jak ta wodę z układu spuścić?A i jeszcze jedno pytanko jeśli mam tylko tylną oś na pneumacie to mam jakąś regulacje tego zawieszenia bo jest strasznie twarde.
Opublikowano
Te tylne zawieszenie pneumatyczne to się samo reguluje.Za dużo trudności z wyjęciem tych przewodów które tam pompują to sprężone powietrze w te miechy to nie ma.Otwierasz bagażnik wyjmujesz kolo zapasowe i masz wszystko praktycznie rzecz biorąc na patelni ( całe NIVO i te wszystkie przewody ).Poleć po tych przewodach i zobacz co się dzieje bo coś mi się wydaje że to nie woda bo niby skąd tam miała by się dostać.Stawiam na malusieńką dziurkę kolego w miechu.Jak to miech kolego to po wymianie najlepiej tego starego nożem przetnij i zobacz jak to jest zbudowane.Ja to pod wrażeniem byłem - sama guma jak dętka od rowera która pachnie tak jak skóra. :D
Opublikowano
Witam, wymieniałem miech u siebie. Była minimalna nieszczelność, samochód opadał na jedną stronę o około 3 cm. Przyczyną była właśnie dziurka w starym miechu. Teraz autko ładnie i równo stoi. Sprawdź czy po odpaleniu samochodu kompresor dopompuje tak ze jest równo a po wyłączeniu ( słychać go ) opada. Jeśli tak to poduszka do wymiany.