Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem a może nie mam bo to tak musi być no ale niewiem i prosze o pomoc..

klimatronic sie wyłacza i sama wlacza a jak chcem zeby się włocvzyła odrazu to muszę lekko stuknąc ręką w bok środkowej konsoli na wyskości klimy no i włacza się i działa cały czas a jest tak ze nacisne jaki kolwiek przycisk na klimie i tez się włoczy a za moment wyłączy!!!!!!

wyłacza się i włacza na zasadzie jak by coś niełączyło!!

co to może być??????

Szukałem na forum i znalazłem ale nie dużo no i nik t mi nie odpisał na maila!!! :? :? :? :? :? :?

Opublikowano

Trudno zrozumiec o co ci dokladnie chodzi. Napisze jak powinno byc. Przycisk "AUTO" sluzy do automatycznej regulacji nawiewu, tz. zwieksza i obniza obroty wentylatora w celu utrzymania ustawionej temperatury powietrza. Mozesz to zauwazyc, kiedy wsiadasz do wychlodzonego auta. Na poczatku nawiew jest bardzo slaby - silnik musi osiagnac jakas temp. Po krotkim czasie nawiew sie "rozpedza" i dogrzewa kabine. Po osiagnieciu ustawionej temperatury na klimatriniku, predkosc naiewu sie obniza. W kazdym momencie mozesz recznie zwiekszyc badz zmniejszyc sile nawiewu - lampka "AUTO" gasnie. Kiedy ja ponownie wcisniesz - nawiew wraca do regulacji automatycznej.

Funkcja "AUTO" dziala niezaleznie od tego czy urzadzenie klimatyzacyjne jest wlaczone lub nie. Dla przypomnienia klime uruchamiasz przyciskiem z gwiazdka.

Z tym pukaniem w bok konsoli to lekka przesada. Lepiej sprawdzic co nie styka.

Powodzenia

GO NAVY...
Opublikowano
a do czego służy i jak działa funkcja auto wiem tylko to nie o tą funkcje chodzi tylko cały wyświetlacz znika ale ostatnio cały czas działa może poprostu mi coś nie łączy?? musze rozebrac ale jak? :? :? :?
  • 3 miesiące temu...