Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z ogrzewaniem moj problem mianowicie slabo grzeje leci lekko cieple powietrze z lewej strony a z prawej ni huhu ani z przodu ani z tylu mimo to ze mam temperature ustawiona na maxa z jednej i z drugiej strony droga sprawa to zauwarzylem ze nieprzesterowuje mi klapami wiekrzosc powietrza idzie na przednia szybe po nacisnieciu jakiego kolwiek przycisku czy to auto czy nawiew na nogi niema zadnej reakcji dopiero przy zniejszeniu temperatury do minimum to cos zaczyna sie dziac ale jak tylko przestawie np na 22 st juz spowrotem dzieja sie jaja koledzy poradzcie cos
Opublikowano
Przyczyn może być kilka, od najbardziej prozaicznych, jak zbyt niski poziom płynu chłodzącego, czy za słaby akumulator, z powodu którego brak wystarczającego napięcia na zaworach ogrzewania i sterownikach nawiewu, po poważniejsze takie jak uszkodzony termostat, czy zawory ogrzewania. Te ostatnie możesz spróbować lekko popukać małym młotkiem podczas pracy dobrze rozgrzanego silnika, może któryś tylko się przyciął...
Opublikowano
widzisz plyn sprawdzalem jest ok sprawdze termostat i zawory a czemu cieple powietrze leci tylko z lewej strony a z prawej letnie mam zaloztona instalacje gazowa moze pomieszane sa przewody od ogrzewania czy to tez moze byc przyczyna i zauwarzylem jeszcze jedna rzecz plyn w zbiorniczku wyrownawczym jest cieply nie goracy wyglada mi jakby niebylo dobrego obiegu albo cos takiego niemam pojecia temperatuta silnika jest idealna ok 90 st auto niejest niedogrzane noto chyba w zbiorniczku plyn powinien miec podobna temperatutre acha a jak dostac sie do tych silniczkow od klap nawiewu zeby sprawdzic ich dzialanie czy zrobie to sam bez pomocy mechanika
Opublikowano
zajzalem niestety niedowiedzilem sie niczego niestety nikt nieopisal problemu podobnego do mojego czekam na kakretne wypowiedzi panowie, panie poradzcie cos