Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś około 7 rano chciałem wyjechać do miasta moim samochodem lecz problemy miałem spore. Wsiadam do samochodu podgrzewam świece 2 razy, na komputerze pokazywało mi -13stopni z bardzo ciężkim trudem go odpaliłem lecz się udało, chcąc otworzyć bramę zapomniałem pilota i poszedłem do domu po pilot, po powrocie do samochodu, samochód sam się zgasił i nie dość że zgasł to bardzo dużo dymu niebieskiego wydalał z rury wydechowej. Wsiadłem spowrotem do auta i odpalilem ja mu w gaz a on zgasł, nie mam zielonego pojęcia co może być powodem takiego zachowania samochodu, jeżeli ktokolwiek mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny.
Opublikowano
Przed chwila taka sama sytuacja co z rana dużo dymu niebieskiego zgasł raz silnik i jak chciałem dodać trochę gazu to nie dało rady wkręcić się na obroty, dolałem trochę benzyny i zobaczymy co będzie rano się działo.
Opublikowano
do 3/4 zbiornika ropy wlałem 1,5litra benzyny 98 oktanowej i jak ręką odjąć odpala normalnie, nie dymi nie gaśnie po prostu wina ropy którą mam w zbiorniku, trzeba na lepszej stacji tankować i będzie po problemie :)
Opublikowano

Najpewniej filtr paliwa do wymiany.

U mnie 2 lata temu przy -20st mrozach też zamarzła woda w filtrze, silnik ciężko kręcił i nie odpalił (słychać było bulgotanie z okolić filtra), po wymianie jak ręką odjął...