Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym dowiedzieć sie czy jesli jest rozładowany akumulator i stoi na mrozie to moge mieć póżniej z nim problemy lub bedzie do wymiany?

Powodem rozładowania mogłobyc to, że po zgaszeniu silnika i wyjeciu kluczyka wyswietlacz radia pali sie. Przed postawnieniem do mechanika było dobrze i radio odpalało sie po przekreceniu kluczyka. Czy może byc to spowodowane słabym lub rozładowanym akumulatorem?

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akumulator zasiarczy się gdy pozostawisz go rozładowanego. Jeśli radio się nie wyłącza to pewnie pobiera prąd na postoju, kiedys mialem podobny problem w E46 gdy zamontowali mi nie oryginalne radio, panel ściągałem a radio i tak pobierało prąd i aku się rozładowywał.
Opublikowano

Mechanik robił mi zawieszenie, tarcze,klocki, wachacze , tuleje wachacza, drązek kierowniczy, zbieznosc wiec raczej nic w kablach nie robił.

Rozładowany stoi 2 dzień. Ładowac go na mrozie czy juz poczekac do jutra, aż bede miał mozliwosc wstawienia do garażu?

Czyli nawet jak panel mam wyjety i naładuje to mi rozładuje akumulator?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli nawet jak panel mam wyjety i naładuje to mi rozładuje akumulator?

U mnie tak było, panel miałem ściągnięty a radio i tak rozładowywało aku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i jak poradziłeś sobie z tym problemem?

Kupiłem sobie oryginalne radio ale CD i po problemie, ale najpierw sprawdziłem miernikiem pobór prądu po uśpieniu samochodu i faktycznie kradło prąd i okazało się że to było nie oryginalne radyjko Alpine.

Opublikowano
Tylko taki problem, że te radiu juz długo siedzi w tym samochodzie i nie bylo problemu. Jak stawialem do mechanika było dobrze. Odbierałem to był padniety aku dojechałem do domu i radio nie wyłaczyła się
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To albo mechanik coś poknocił albo radyjko masz uszkodzone. Sprawdź pobór prądu po uśpieniu auta.
Opublikowano
Ja montowałem inne radio w swojej e46. Niebieski kabel sterujacy (niebieski) podlacz pod kostke ISO w tym wypadku przejsciowke ze zlacza BMW na ISO tak samo pod niebieski kabel i radio bedzie sie wlaczac po przekreceniu kluczyka. Jak podlaczysz sterowanie pod zolty (zasilajacy 12v) radio bedzie pobierac prad nawet na postoju
Opublikowano
Nawet jak wyjełem kluczyk i zamknelem fure to panel palił sie. Stawiałem do mechanika było w porzadku, a robiać zawieche raczej nie nie kombinowal z radiem czy jakimis kablami.
Opublikowano
Mowisz,kluczyk wyjmujesz i panel sie swieci a czy bez tego kluczyka radio mozesz wlaczyc ? Domyslam sie ze tak i z jakiej racji radio ma byc uszkodzone.Sterowanie (wlacznik)(niebieski kabel) masz podlaczony pod zolty kabel zasilajacy przy kostce iso a powinienes miec pod niebieski.Ja nie widze innego problemu.Jeszcze nam powiedz co to za radio.Oryginal Bmw czy cos innego z przejsciowka ISO.
Opublikowano
Radio JVC KD-g342 (stare, ale grało), jak mialem wyjety kluczyk i palił sie panel chciałem wyłaczyć i nie aragowało mi.. teraz nie sprawdze bo fura padnieta i nic nie odpala.