Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy jest jakas mozliwosc zeby zegary a dokladniej obrotomierz z 320i 83r dobrze działały w w 318is ?? bo nie ma tam nigdzie kości któa sie przekłąda w nowszych e30
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dobrze pamiętam, trzeba cos w instalacji przerobić by działało, ale pamięam co. Może ktoś się inny jeszcze wypowie. Nie powinie zadziałać ten ze starego.
Opublikowano
z tego co wiem to zegary od 4 cylindrowki nie dzialaja dobrze w 6 cylindrowym silniku i odwrotnie..liczniki z wygladu silnikami R4 i R6 są takie same ,różnią się tylko kością sterującą, która przelicza wskazania obrotomierza dla R4 i R6 .. po za tym 83 rok to bedzie jakis stary wtrysk typu K Jetronic - LU Jetronic moze. nie wiem. i chyba stary wyskalowany jest tylko do 220. a nowszy taki ogolny do 240 w m3 e30 do 260.. jak ktos potwierdzi info to prosze. sam ciekawy jestem czy pamietam dobrze..
Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz