Skocz do zawartości

e36 kombi i kola 19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie czy da rade upchnac kola styling 95 (9 i 10 cali et24) do e36 i jaka opona na to naciagnac? blotniki raczej beda wypychane i oczywiscie negatyw. moze ktos posiada jakies foto jak wyglada to kolo na e36? z gory thx
Opublikowano
Z tyłu wejdzie jednak potrzebny utwardzony zawias, jak wsiądą 2 osoby na dołkach będzie ocierać o rant, z przodu ET 24 - będzie obcierać przy skręcie.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
zawias to bilstein czarny to chyba b4 i sprezyny eibach -30 na tyle i przodzie.A jak zoloze dystanse na przod tez bedzie ocierac czy co radzisz??
Opublikowano
  • Autor
A no i jakie opony do tego 245x35 na tyl beda dobre a przod 215x35 czy 225x35??
Opublikowano
  • Autor
Nadkola beda rozpychane i tak i tak tylko jakie opony do tego??
Opublikowano
  • Autor
ja mysle o 225 35 przod i 245 35 tyl a myslisz ze to zawieszenie co mam i sprezyny dadza rade ?? czy za miekki zawias??
Opublikowano

Myślę że może być za miękki.

Ale jak masz zamiar poszerzać nadkola to może być ok.

Mi przy podobnym ET (20) i oponach 225/50/15 ścierało oponę jak ktoś wsiadł do tyłu. Zawias mam bardzo twardy progresywny a i tak była lipa z tą szerokością opony. Musiałem rozepchać i podnieść 2 cm do góry.

Na 19 na pewno nie będzie lepiej.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
Aha no ok dzieki za wszystko zobaczymy jak to wyjdzie pozdrawiam
Opublikowano
Napisz jak wyszło i wrzuć fotki jak możesz.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
ok na ta chwile tak to wyglada ale nie dalo sie jechac blotnik sie opar na oponie a opona to 275x30x19r http://imgur.com/7QYyG
Opublikowano

Niestety za nisko, za szeroki kapeć.

Przy takiej feldze i tym ET pozostaje :

Poszerzyć mocno nadkola.

Założyć opony 205 i naciągnąć na stożek http://images40.fotosik.pl/305/cd8d0bf9a3c7d5cam.jpg

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVi1mSF7iFnQsbmlsX3P0P33X4eP1Ou4Ntn25nUoa7qzVgBKrNyia_yee3

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
a ten "stozek" jest dozwolony?
Opublikowano
w swietle prawa niema nic o naciagiu ,jest adnotacja ze opona nie moze wystawac po za obrys auta ,na przod sproboj 215 ,tyl 225,35,19 i moze bedzie dobrze na poczatek zroluj wewnetrzny rant i zobaczysz czy bedzie hulac ogolnie e36 na 19 to juz pokrak jak woz drabiniasty ani gleby sie nieda zrobic dobrej max 18 cali widze w e36
Opublikowano
  • Autor
Slyszalem ze nie wolno miec jak kolega wyzej napisal niebiescy sie czepiaja
Opublikowano
  • Autor
No wlasnie wiem ze gleby nie mozna zrobic :( zaczynam sie zastanawiac czy robic sobie tyle zachodu czy 17 wsadzic bbs,oz futur albo keskina ale i tak i tak bede chcial szeroko z tyl wiec i tak trzeba bedzie rolowac.