Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Czy podejdzie mi słupek silnika m50 vanos do całego osprzętu m52, czytałem że głowice są wymienne ale nie wiem jak bloki, nie wiem czy one różnią się stopem czy czymś innym oba silniki są dwulitrowe.
Opublikowano
kolego jezeli chodzi o m52 to byl dół aluminiowy a m50 żeliwny, i blok pasuje bez problemu oczywiscie musisz przezucic osprzet m.in inny separator oleju, kolo pasowe itd
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Blok pasi ,ale reszte musisz zarzucić od m52 no bo czujniki i inne sprawy są inne.Co do separatora to ja przy robieniu strokera 2.8 pozbyłem sie odmy i separatora a odma poszła w atmosfere i działa i nic nie faluje :)
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Dzięki, ja po prostu mam w autku m52 siadają gumki vanos, szklanki i mam do kupienia za grosze słupek m50tub20 od kumpla stan igła 178 tyś z automatu i się zastanawiałem czy moje całe hadziajstwo podpasi :) odma sobie zostanie kolektor tak samo wszystko ma być jak po staremu ale inny słupek, nie chce nic mocniejszego mocy mi starczy, spalanie jest uważam fenomenalne 10,5 nawet się mieszczę nieraz:) i jestem zadowolony dlatego dalej 2.0 jakby ktoś pytał