Skocz do zawartości

E36 2.8 problem z ciśnieniem w silnikku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam takie pytanko czy jak wyciągnę miarkę oleju to powinno być słychać takie siorbanie(zasysanie) i zmieniają się obroty silnika tak powinno być czy nie. Dodam jeszcze ze miarka ciężko się wyciąga a na zgaszonym silniku tylko pierwszy raz tak jak by była zassana. Jeżeli tak ma nie być to co to możne być?

Opublikowano
Witam!!

Mam takie pytanko czy jak wyciągnę miarkę oleju to powinno być słychać takie siorbanie(zasysanie) i zmieniają się obroty silnika tak powinno być czy nie. Dodam jeszcze ze miarka ciężko się wyciąga a na zgaszonym silniku tylko pierwszy raz tak jak by była zassana. Jeżeli tak ma nie być to co to możne być?

kolego a po co wyciągasz bagnet z pracującego silnika?miałeś jakiś powód czy tylko ciekawość?

w komorze korbowej jest podciśnienie więc po wyciągnięciu bagnetu ewentualne odkręceniu korka wlewu oleju silnik zasysa powietrze które mu nie jest potrzebne.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Bo jak chciałem sprawdzić poziom oleju to ciężko wychodziła miarka i to mnie zdziwiło i dodam ze znika troszkę olej
Opublikowano

kolego a powiedz cos dokładniej o tym znikającym oleju...

chodzi Ci o to ze na zgaszonym masz wiecej niz na zapalonym czy ogólnie??