Skocz do zawartości

E36 2.8 problem z ciśnieniem w silnikku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam takie pytanko czy jak wyciągnę miarkę oleju to powinno być słychać takie siorbanie(zasysanie) i zmieniają się obroty silnika tak powinno być czy nie. Dodam jeszcze ze miarka ciężko się wyciąga a na zgaszonym silniku tylko pierwszy raz tak jak by była zassana. Jeżeli tak ma nie być to co to możne być?

Opublikowano
Witam!!

Mam takie pytanko czy jak wyciągnę miarkę oleju to powinno być słychać takie siorbanie(zasysanie) i zmieniają się obroty silnika tak powinno być czy nie. Dodam jeszcze ze miarka ciężko się wyciąga a na zgaszonym silniku tylko pierwszy raz tak jak by była zassana. Jeżeli tak ma nie być to co to możne być?

kolego a po co wyciągasz bagnet z pracującego silnika?miałeś jakiś powód czy tylko ciekawość?

w komorze korbowej jest podciśnienie więc po wyciągnięciu bagnetu ewentualne odkręceniu korka wlewu oleju silnik zasysa powietrze które mu nie jest potrzebne.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
i wtedy zacznie Ci falowac lub cos podobnego,
Opublikowano
  • Autor
Bo jak chciałem sprawdzić poziom oleju to ciężko wychodziła miarka i to mnie zdziwiło i dodam ze znika troszkę olej
Opublikowano
kolego na zgaszonym silniku sie takie rzeczy robi...
Opublikowano
Tak ma być,jest ok.Po odkręceniu korka czy wyciągnięciu miarki oleju.Silnik zacznie falować,kuleć jest oznaką sprawnej odmy i poprawnej pracy silnika.

Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36

Opublikowano

kolego a powiedz cos dokładniej o tym znikającym oleju...

chodzi Ci o to ze na zgaszonym masz wiecej niz na zapalonym czy ogólnie??

Opublikowano
  • Autor
a kolega myśli ze jestem debilem i nie wiem ze olej sprawdza się na zgaszonym silniku tak?
Opublikowano
nie kolego, nie mowie ze jestes debilem... tylko skoro napisalem tak bo nie wiem o co dokladnie chodzilo z tym ubywaniem oleju