Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

http://otomoto.pl/bmw-318-skora-elektryka-15km-C22579648.html

Co można powiedzieć o tym silniku? Jaka charakterystyka, spalanie, awaryjność?

Szukam R6 - najlepiej 323, ale nie przyglądałem się wcześniej tej opcji.

Samo auto wydaje się być godne.

Niby pierwszy właśniciel a kraj pochodzenia Polska - ale zaznaczone, że sprowadzona.. hm - jutro to wyjaśnie telefonicznie.

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Marki !
Opublikowano

No z tym spalaniem to sprzedający doszedł do punktu, po którym można już napisać tylko "przy prędkości do 80 km/h silnik wręcz dodaje paliwo do baku!". 7 l na trasie, bitch please, chyba przy 60 km/h. Sam silnik ok, to już powiedzmy jako tako się odpycha. Jak kupowałem swojego to też miałem do wyboru właśnie 318i i ją trochę pojeździłem dla sprawdzenia. No różnica między 316i a 318i jest zauważalna, nie powiem, ale wziąłem to co wziąłem z innych wzgledów. Choć czasem żałuję, że tych 150 KM jednak nie mam :/

No i faktycznie środek kombinowany, trzeba dokładnie prześwietlić. Cena dobra - z jednej strony się cieszyć, że nie kosmiczna, a z drugiej tam może być haczyk. Albo przekładka, albo potop, cholera wie.

Opublikowano
Jeśli to 318i a zdjęcia na to wskazują to tam pod maską są cztery gary i 143 konie a nie jak jegomość pisze 150 (jak w R6). Opis handlarzyny i tyle. Nie ma nad czym się rozwodzić. Do odstrzału :wink:
Opublikowano

Dzięki. Auto do spuszczenia.

Sprzedający nie odpowiada na prośby o VIN.

Także coś jest na rzeczy.

Ja bym miał blisko - to chętnie bym sprawdził co - z ciekawości.

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Marki !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam !

http://otomoto.pl/bmw-318-skora-elektryka-15km-C22579648.html

Co można powiedzieć o tym silniku? Jaka charakterystyka, spalanie, awaryjność?

Najoszczędniejszy benzyniak w e46. Warty rozwazenia. Do tego dosc dynamiczny (9,3 sekundy do setki). Dosc wysoki moment obrotowy, fajna krzywa momentu. Co do awaryjnosci - ma 1 wadę wrodzoną, ale łatwą do usunięcia.

Inna sprawa ze ten jest bardzo tani jak na 2003 rok... ale to chyba anglik jest, albo inny wynalazek, to tłumaczy cenę.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki. Auto do spuszczenia.

Sprzedający nie odpowiada na prośby o VIN.

Na forum pojawilo sie na sprzedaż ciekawe 318i z 2003 roku. Na pierwszy rzut oka wygląda ładnie. Srebrne kombi i w dobrej cenie. Moze warto obejrzec?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...