Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam male pytanko odnosnie podlaczenia tuby w bmw e46, a mianowicie jak odlacze na chwile akumulator to nie zakoduje mi radia? czy nic sie nie stanie jak odlacze ako? Podlaczam tube aktywna i musze poprowadzic 3 kable, plusowy chce podpiac prosto z ako i tu kolejne pytanie jaki bezpiecznik zalozyc na kablu? minusowy podepne pod karoserie tylko nie wiem z kad wziazc niebieski(rem) czy moze przy zmieniarce jest taki?pozdro
Opublikowano
A gdzie znajduje sie antena w coupe bo nie mam zielonego pojecia? Mam zmieniarke w bagazniku czy tam moze znajduje sie tez ten niebieski kabel?
Opublikowano

masa z karoserii w bagażniku

plus z aku

a niebieski z kostki radia( bedzie problem to pw i pokaże który to kabel "rem")

kable ciągniesz pod plastikowymi osłonami progów tak najłatwiej

a bezpiecznik jest w tubie lub wzmacniaczu kolejny jest poprostu nie potrzebny

Opublikowano

a bezpiecznik jest w tubie lub wzmacniaczu kolejny jest poprostu nie potrzebny

Co Ty za bzdury gadasz ? Jaki bezpiecznik w tubie, niby gdzie ? Bezpiecznik we wzmacniaczu, nie jest zabezpieczeniem instalacji jego zasilania.

Do autora

Bez względu na wszystko, jeśli ciągniesz zasilanie z akku, bezpiecznik powinien znaleźć się na kablu + ok 15cm od akumulatora. Warość bezpiecznika uzależniona jest od grubości kabla zasilającego.

http://img338.imageshack.us/img338/5562/awgc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

tuba aktywna ma wbudowany wzmacniacz a w nim na 100% bezpiecznik

skoro ciągniesz kabel z aku to ciagniesz do wzmacniacza (otwórz go to zobaczysz ze do tego bezpiecznika własnie)

wiec po co pchać drugi na kabel??

chyba ze faktycznie robisz sztukę z łączonych kabli to bezpieczniej wpiąć coś po drodze i spać spokojnie