Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam sprawe, kupiłem bmw e36 odrazu z pierwszego rzutu okiem mialem problem ze stacyjka widac było przy stacyjce miedziane kable owiniete wokół stacyjki wczoraj wyciagajac kluczyc zachaczyłem o koncówke tego kabla i odwineł sie jeden kabel, nie był dość długi bo jedynie jak go probowałem zawinac to na "2 razy" tylko wydaje mi sie ze koncówka tego kabla predzej znajdowała sie w innym położeniu, probowałem go zawinac ale samochod nie chce odpalic. prowadza do stacyjki 2 kable i teraz nie wiem w jakis sposob musza byc one zamontowane, czy maja sie stylac czy tez ten co sie odwinał musi byc jakos inaczej poprowadzony. Probowałem juz roznych sposobów ale samochod nadal nic. macie jakis pomysł jak by to zrobic zeby chodziło a bez odwiedzin u mechanika?
Opublikowano

A skąd mamy wiedzieć co tam jest na kombinowane. Na odległość nikt nie pomoże. Proponuje przejechać się do elektryka, możliwe że nie będzie ciężko w ogóle to wyrzucić.

Popraw tytuł.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
tytuł jest dobry bo jak przekrecam stacyjke to nie sciaga z kluczyka nic bo nie słysze pstrykniecia przy schowku gdzie to miało zawsze miejsce. wiec problem jest ale dobra myslalem ze cos poradzicie ale widze ze nie znacie sie :D wiec pozostaje elektryk
Opublikowano
Dwa zielone kable idą do antenki która z czytuje immo (wygląda jak cewka) uszkodzenie jej spowodowało , że ews nie umie odczytać danych z transpondera kluczyka.Spróbuj wyciągnąć transponder z kluczyka i przyłóż go do tej antenki (cewki) jeżeli nie odpali to jest uszkodzona izolacja na miedzianych zwojach.
Opublikowano
a powracajac do poprzedniej Twojej odpowiedzi to własnie możliwe jest ze izolacja miedziana jest uszkodzona bo to nie jest obudowane niczym i widac miedziane druty owiniete dookoła stacyjki. Poprzedni właściciel widocznie miał problemy z tym i postanowił zrobic to na własna reke choć mogł to jakos zabezpieczyc. Można samemu ta izolacje zrobic od nowa?? czy wtedy cos sie pomiesza? i jak bym musiał zrobic ta izolacje zeby było dobrze? wiesz moze cos o tym??
Opublikowano

Jak jest uszkodzona ta antenka (cewka) to tylko wymiana . Drut miedziany jest pokryty specjalną izolacją tak jak np . silniku elektrycznym czy trafo uszkodzenie izolacji powoduje zwarcie co doprowadza do spalenia , trzeba nowy drut i na nowo nawinąć (odpowiedni drut i ilość zwoji) Nie znajdziesz nikogo kto ci to zrobi a jak ci się uda to jest to nie opłacalne , taniej jest kupić używkę.

Zwiń to do kupy przyłóż transponder do cewki jak odpali to masz szczęście , jeżeli nie to wymiana na używkę. W jakim położeniu go nawiniesz nie ma większego znaczenia liczy się ilość zwoji. Tu masz aukcje ale do e34 http://allegro.pl/immobilizer-immo-bmw-ews-immobiliser-i2068234377.html 35zł całość to raczej naprawa nie opłacalna tym bardziej że ty potrzebujesz samą cewke.