Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam pytanie dotyczące wyświetlacza w radiu, posiadam oryginalne Radio CD BMW BUSINESS. Dziś wsiadłem do samochodu odpalam i patrze na radio a mi pokazuje jakieś dziwne kreski, pewnie się wyświetlaczy wylał i mam pytanie czy da się taki wyświetlacz wymienić i jeżeli tak to gdzie go kupić. Jeżeli zajadę do salonu to dużo będę musiał za niego zapłacić. Proszę o pomoc. Edytowane przez Orlos166
Opublikowano

Wg realoem koszt radia Business CD to prawie 700$ :twisted: ja bym szukał uszkodzonego na allegro i przekładał wyświetlacz, radia wprawdzie nie rozbierałem ale sądzę że bez większych problemów da się wymienić wyświetlacz. Kupując zwróć uwagę na producenta bo było kilku (Alpine/Philips/Siemens/Blaupunkt).

Wyedytuj temat zgodnie z regulaminem.

Opublikowano
Najtańsze radio cd na allegro kosztuje 4stowki jak dla mnie to za droga impreza, żebym znalazł gdzieś sam wyświetlacz to byłbym bardzo zadowolony.
Opublikowano
Coś słabo szukałeś, ja za 4 stówki z przesyłką kupiłem ostatnio Alpine (a są one najlepsze i najdroższe) w perfekcyjnym stanie, dosłownie jak nówka :D Innego producenta na pewno znajdziesz taniej, trzeba tylko trochę zapolować, poza tym zawsze trochę odzyskasz sprzedając stare radio :) Na sam wyświetlacz raczej bym nie liczył... :roll:
Opublikowano
O to chodzi że chciałbym zostawić te radio oryginalne i nie chciałbym zmieniać na inne choć mam lepsze o wiele w drugim samochodzie który tylko stoi i zbiera kurz w garażu.
Opublikowano
Najłatwiej wykręcić i poznać po naklejce lub górnej blasze obudowy :) Można też rozpoznać patrząc tylko na panel przedni ale różnice są subtelne - znajdź sobie np. na allegro zdjęcia radyjek różnych producentów i zwróć uwagę na umieszczenie napisu BMW Business i położenie oraz kształt przycisku do wysuwania płyty, aczkolwiek najpewniej jest szukać po numerze części z naklejki :)
Opublikowano
Te moje radio jest jakieś dziwne raz wyświetlacz jest wylany a raz działa prawidłowo wiec ja już sam nie wiem co z tym mam zrobić, może to jest jakieś zależne od temperatury?
Opublikowano
Coś mi się ostatnio rzuciło w oczy czytając amerykańskie forum, że te wyświetlacze są bardzo wrażliwe na temperaturę, ktoś pisał że pojawiły się na nim "śmieci" jak zostawił auto w upale :duh:
Opublikowano
Kolego jezeli wyswietlacz potrafi zadzialac to trzeba wykrecic radio, odkrecic panel, rozkrecic panel, wyciagnac wyswietlacz i wyczyscic go w miejscu w ktorym laczy sie z elasometrem czyli taka gumka ktora przewodzi prad do wyswietlacza. czesto wlasnie tam splywaja wszelkiego rodzaju "plak-i" i inne ustrojstwa którymi psikamy deske i dzieja sie rozne rzeczy z wyswietlaczami. jezeli to nie pomoze to ja ostatnio na allegro znalazlem goscia ktory naprawia glownie radia do bmw i sprzedal mi dzialajacy panel za 70zl.