Skocz do zawartości

Wymiana silnika m73n na m73. Problem wiazki Silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :D

To jest moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałość,

Mam drobny problem elektryczny z podpięciem wiązki elektrycznej w e38 z m73n na silnik m73.

chciałbym powiedzieć ze silnik m73 który obecnie włożyłem do auta posiadał cala wiązkę silnika wiec mi przyszlo tylko wszystko po spinać.

Lecz problem tkwi w tym ze w m73 jest (jedna) oddzielna wtyczka koloru białego z 18 kablami.

A z auta nadwozia wychodzą mi 2 inne kwadratowe wtyczki. Które normalnie miały by byc wpięte do tej właśnie białej wtyczki.

Lecz nie da się ich połączyć, bo się różnią. :mad2: ehh

Najgorsze jest to ze kolory wiązki (nadwozia) jak i mojej obecnej wiązki silnika różnią się i nie da sie ich wszystkich tak samo połączyć.

bo Kolory pasują tylko do 5 kabli a reszta juz sie rożni.. :(

Czy zna sie może ktos na tym i ma pojecie jak to połączyć, najwyżej mogę przesłać zdjęcia. i bardziej szczegółowo opisać ..

Z góry wdzięczny byłbym za wszelka pomoc :)

Pozdrawiam Sebastian :roll:

Opublikowano
w 1998 była zmiana całej instalacji elektrycznej, w m73n a m73 jest sporo różnic. Gdzieś obiło mi się o uszy, że taka zmiana jest dosyć problematyczna i są właśnie problemy z instalacją, ale nie robiłem tego osobiście więc to tylko zasłyszana opinia.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Tak tylko ta wiazka jest troche bogatsza to znaczy ma wiecej czunikow np. termostatu chlodnicy i na przewodzie pompy wody.

A silnik m73 jest troszkę uboższy w te ujme (pierdoły)

badz moze ktos mi pomoze i przesle jakies zdjecia podpiecia instalacji nadwozia z silnikiem ..

byl bym bardzo wdzieczny :)