Skocz do zawartości

E30 Problem z zamkiem centralnym. Elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam E30 1.6 benzyniak z 1997 roku.

Mój problem polega na tym że prawdopodobnie zrobiło się gdzieś zwarcie na kablach od zamka centralnego ponieważ co chwile auto zamyka się i otwiera. Może to przez zimę gdzieś dostała się woda albo coś innego.

Chciałabym się dowiedzieć który bezpiecznik odpowiada ze ten zamek.

Poniżej jest zdjęcie skrzyni z bezpiecznikami, niestety nie jest to zdjęcie z mojego auta tylko z google. :

http://img191.imageshack.us/img191/1716/sicherungskasten.jpg

Proszę o pomoc

Jeśli będzie potrzebne zdjęcie mojej skrzynki z bezpiecznikami mogę je dodać dopiero jutro. pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, od tego jest wyszukiwarka. Na forum jest na ten temat odpowiedni dział pt. Najczęście zadawane pytania. A zebyś się nie przemęczył w szukaniu to proszę bardzo link: viewtopic.php?t=9978 a jeśli nie chcesz czytać tego to od razu napiszę ze jest to bezpiecznik numer 27. Żeby być bardziej pomocny to powiem że nie jest wina bezpiecznika. On albo dział albo jest przepalony. Wiec zamek dział, lub wogóle nie działa. Wina pewnie leży gdzies na zaśniedziałych stykach lub w centalce po lewej stronie, pod głośnikiem. tam lubi zbierać się wilgość, wiec pewnie starczy rozebrać, wysuszyć i zabezbieczyć odpowiednim środkiem do styków.

PZDR>

Opublikowano
przesmaruj siłowniki centralnego , może się przytarł któryś albo smar już stary i jak zrobiło się zimno to stawia duży opór i tez tak będzie się działo
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA