Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samochód BMW E39 525TDS 1998rok. nie działa prędkościomierz i ekonomizer. Podłączałem Lancha i nie pokazuje prędkości z kuł w ABS.

Lanch wywalał błędy z sterownika silnika:

32 Control panel, cruise control, on multifunction steering wheel.

z ABS błędów nie rozpoznał:

Please refer to relevant technikal manual.

Błędy które pokazał BMW SCANER:

DDE -> 20/A8 - Control element, cruise control

00/00 - Error number 00

00/00 - Error number 00

Shadow-memory:

20/A8 - Control element, cruise control

00/00 - Error number 00

00/00 - Error number 00

ABS -> 4C/F2 - CAN DDE message error

44/FA - ASR passive

SRS -> 18/C2 - Seat occupancy detector

LCM -> 16/02 - Wire, HVAC (LRA) potentiometer, open circuit

17/01 - Wire, dimmer potentiometer, open circuit

28/24 - Thermal oil-level sensor defect

Shadow-memory:

56/01 - Fuel injection system

59/01 - Transmission failsafe program

5B/24 - Level washer fluid

ZKE -> 04/02 - Terminal R wire on the GM III

Shadow-memory:

93/22 - Power up from the GM III

RAD -> 00/00 - Energy saving mode active

02/00 - Error power-supply for antenna

MID -> 01/01 - No valid status response of IKE

Opublikowano

ktorys z czujnikow ABS musisz miec walniety jak nie pokazuje ci predkosci... najlepiej podlacz pod komputer i po koleji krec kolami wtedy bedziesz widzial w ktorym kole

pzdr

Opublikowano
prędkość bierze z czujnika tylnego lewego, a jak chcę sprawdzić czujniki czterech kół to mi nic nie pokazuje tak jakby auto stało w miejscu.
Opublikowano
prędkość bierze z czujnika tylnego lewego, a jak chcę sprawdzić czujniki czterech kół to mi nic nie pokazuje tak jakby auto stało w miejscu.

jak ja bedziesz mial na komputerze oni maja taki program ze bedziesz mial pokazane kola i krecisz nimi i przy tym kole pokazuje ci sie predkosc jak ci nie pokaze wtedy jest walniety czujnik mialem ten sam problem u mnie i mialem do wymiany 2 czujniki.. nie pokazywalo mi predkosci i ekonomizera wylaczylo kontrole trakcji i ABS..

Spróbuj moze masz ten sam problem

Opublikowano

Wow! Na serio!?

Panowie, temat był wałkowany milion razy na forum. Może na prawdę warto poczytać, nim założy się setny post o tym samym???

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Wow! Na serio!?

Panowie, temat był wałkowany milion razy na forum. Może na prawdę warto poczytać, nim założy się setny post o tym samym???

Podaj mi link gdzie to jest opisane, żeby działał abs z uszkodzonym czujnikiem na kole. Przepraszam ciebie bardzo lecz ja nie namierzyłem nic.

Jak jest uszkodzony czujnik lewy tył to musi nie działać ABS i prędkościomierz z ekonokizerem, a u mnie działa abs.