Skocz do zawartości

4.0 DIESEL m67 nie chodzi na 2,4,7 cylinder HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z e38 740D 2000r. Problem polega na tym ze odpalasz bez problemu auto ale nie chodzi na 4 i 7 cylinder, w miare jeszcze przyspiesza, jak sie tylko troszke rozgrzeje to nie chodzi tez na drugi cylinder ktory czasami sie dolacza na chwile i potem znowu. Stala na przedmiejskiej we Wroclawiu 2dni na kompie wyszly 3 wtryski wlasnie te 2,4,7 wtryski oddane do serwisu BOSCHa na Zmigrodzka stwierdzili ze wszystkie pracuja i sa sprawne wiec wymienili podkladki ustawili przelewy i ci w warsztacie jak przywiozłem zamontowali je do auta odpalamy auto i znowu to samo nie chodzi na 3 cylindry z BOSCHA dostalem normalnie wydruki ze wszystkie wtryski sa sprawne, kupilem naawet 3 wtryski z innej i to samo, podmienialismy z cylindrow na ktorych chodza i to samo najlepsze jest to ze komputer pokazuje caly czas krytyczne wartosci tych trzech wtryskow i po chwili juz wogole nie da sie z nim polaczyc tak jest do teraz blad komunikacji, myslelismy ze cos z glowicami, dzisiaj sprawdzone cisnienie, na wszystkich cylindrach jest takie samo! wymienione wszystkie filtry knechta swiece itp troche juz nerwow poszlo. Ci z serwisu teraz : "komputer jest uszkodzony i nie daje pradu niby na 3 garki pozatym nie da sie juz z nim polaczyc, wiec trzeba teraz kompa kupic" tak wiec problemem nie jest kupic kompa EWS i kluczyk za 1000zł problemem jest to ze zrobilem wszystkie wtryski i wszystko co mowili i dalej to samo. Moze za nim kupie tego kompa ktos by wiedzial cos na ten temat?? pozdrawiam
Opublikowano
Może nie pomogę co może być nie tak przy aucie, ale proponuje następnym razem postawić auto do znachora niech oni kupują części jak są tacy inteligentni , a nie ludzi naciągają. W taki sposób to a może to, a może tamto kasy się nazbiera jak za nowe auto, a kto musi płacić- właściciel bo jak że inaczej. Ale mnie to drażni zawsze to samo. Postaw samochód jak oni coś zepsuli przy tych komputerach to muszą to teraz naprawić i tyle, ja bym przynajmniej tak zrobił.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Panowie!Podłączę się do tematu. Muszę wyjąć ze swojego silnika m67 (4 litrowy diesel) 7 wtryskiwacz. Moje pytanie - który to jest patrząc od przodu silnika w stronę tyłu auta .

Dzięki i pozdrawiam!