Skocz do zawartości

E36 na benzynie nie trzyma obrotow i przerywa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak kupiłem moje bmw e36 1.6 m43 to chodziła tylko na benzynie ponieważ przy gazie był uszkodzony oring. I na benzynie chodziła też ładnie ale od czasu gdy zaczołem jeździć na gazie to na benzynie jakoś dziwnie chodzi nie trzyma obrotów, gaśnie i np. jak trzymam go na obrotach zżby nie zgasł dam gazu to przerywa czego to może być wina? Świece filter czy coś może innego (ostatnio czyściłem krokówke i tak samo)
Opublikowano

sadze, ze sa w calkiem dobrej cenie i nawet ladnie wygladaja ;) ciekawe ze sa jednoelektrodowe =o

czy nie sa jednoelektrodowe?

jezeli maja wiecej niz jedna elektrode to bajke o ustawianiu szczeliny elektrody, sposobami innymi niz wyprodukowanie danej swiecy o danej szczelinie... mozna sobie [z tego co mi wiadomo] darowac

Opublikowano
świece kup wg. katalogu, są dwu elektrodowe..ja kupowałem latem i narazie jest ok. (ngk) ktoś mi tu na forum podał ich nr i poszedłem do sklepu i podałem ten nr ale nie potrzebnie bo wg.katalogu były takie jak podali mi koledzy tu na forum.