Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w BMW E34 2.5 TDS touring z 1994 r brak napięcia na świecach żarowych oraz mam pytanie gdzie dokładnie znajduje sie przekaźnik świec żarowych ?

Pozdrawiam !

Opublikowano
Witam w BMW E34 2.5 TDS touring z 1994 r brak napięcia na świecach żarowych oraz mam pytanie gdzie dokładnie znajduje sie przekaźnik świec żarowych ?

Pozdrawiam !

Sterownik świec żarowych znajduje się w komorze komputera (w podszybiu, po prawej stronie). Aby się dostać do wnętrza, musisz odkręcić 4 śruby krzyżakowym wkrętakiem. Uzupełnij profil, napisz coś więcej o aucie i miejscu zamieszkania/pobytu - wówczas łatwiej będzie Tobie pomóc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Sterownik świec żarowych znajduje się w komorze komputera (w podszybiu, po prawej stronie). Aby się dostać do wnętrza, musisz odkręcić 4 śruby krzyżakowym wkrętakiem. Uzupełnij profil, napisz coś więcej o aucie i miejscu zamieszkania/pobytu - wówczas łatwiej będzie Tobie pomóc.

Pozdrawiam

Dziękuje bardzo za odpowiedz, auto jest z 1994 r ma około 200 tys. km. przebiegu. Awaria nastąpiła po wymianie świec żarowych ponieważ działały tylko dwie . Po załączeniu akumulatora i przekręceniu kluczyka usłyszałem trzask pod maską silnika i nie mogłem go uruchomić . Po dokładniejszym sprawdzeniu stwierdziłem że do świec żarowych nie dochodzi wogole prąd.W komorze komputera znajdują sie w moim aucie 2 przekaźniki i teraz niewiem który jest od świec. Mieszkam w Kielcach i tu znajduje sie moje auto .Jesli to mozliwe prosze o ponowną odpowiedz .

Pozdrawiam

Opublikowano
dziekuje za porade,jest to pierwszy problem ktory sprawilo mi to auto poza ty sprawuje sie bardzo dobrze i spalanie rowniez miesci sie w granicach 7-8 l/100km pozdrawiam
Opublikowano
witam ponownie i jeszcze raz dziekuje za podpowiedz bo dzieki temu znalazlem przekaznik i okazalo sie ze jest spalony bezpiecznik i po wymianie wszystko jest ok.pozdrawiam
Opublikowano

Uzupełnij profil na forum, przedstaw auto w galerii...

Życzę bezawaryjnej eksploatacji TDS :)

Pozdrawiam

Opublikowano
witam mam jeszcze jedno pytanie ,po dluzszym postoju i przewaznie przy zimnym silniku czasami zdaza sie ze moj tds nie reaguje na pedal przyspieszenia.Jaka moze byc tego przyczyna?pozdrawiam
Opublikowano

1) zatkany filtr paliwa (do wymiany)

2) Potencjometr pedału przyspieszenia

Wymień filtr paliwa, a następnie podepnij auto pod INPA/DIS lub MODIC. Wykasuj błędy, a ewentualną usterkę owego potencjometru czy pompy wtryskowej odczytasz kompem (kod błędu).

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,mam problem z moim 2,5td 1994 r,zajechalem do domu autem i wszystko było ok lecz rano juz nie odpalila,po kilku ogledzinach okazało sie,ze mam spalony bezpiecznik przy przekazniku swiec zarowych,po wymianie tego bezpiecznika spalił sie od razu po przekreceniu stacyjki,to samo po wymianie calego przekaznika,o co chodzi,prosze o pomoc,czy swiece zarowe moga robic zwarcie?