Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko :) mam pytanko :) mam nadzieje ze kilka osób które używają te auto mi powiedzą co nie co, a najbardziej mi chodzi o spalanie betki z silnikiem 2.0 chce sobie zakupić i nie wiem jak z tym właśnie wątkiem trochę nie chce mi się wierzyć ze pali aż 15l/100

proszę o wasze zdanie jeśli robicie nią dużo kilometrów jestem kierowca jak każdy czasami lubię depnąć ale tak to przeważnie prędkość standardowa 100-120.

to bd mój pierwszy własny samochód zaranie ujeżdżam ojca diesla ( seat ) ;p

napiszcie mi co nie co na temat tego auta ;) dziękuje z góry i pozdrowionka ;)

jestem tu nowy i nie miejcie mi za złe jeśli taki temat był widocznie musiał umknąć mojej uwadze ;p

Opublikowano
mam 2.0 z vanosem.co do spalania to powiedz ci tak.po miescie jezdzac lagodnie to znaczy nie przekraczajac 3tys obrotow to spalanie mam 11-12 litrow na 100.ale wiadomo ze czasem trzeba depnac.jak bedziesz deptac to spali nawet 17 albo i wiecej.w trasie ja swoja 2.0 potrafię zejsc do 7/100km ale to wiadomo max 120 km/h zero wyprzedzania itp.ogolnie mowiac silnik 2.0 jest ekonomiczny jak ktos potrafi jezdzic.ekonomiczny mowie tu o spalaniu min.11-12 litrow po miescie badz 7-8 w trasie.ale uwierz mi ze majac bmw zapragniesz wiecej i spalanie wraz z adrenalina i zadowoleniem wzrośnie. :cool2:

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano

Witam

Właśnie będę robić test spalania po mieście. Zalałem betke na maksa przejadę 100km i zobaczymy jaki wynik. Przeczuwam ze 13l/100km przy bardzo ekonomicznej jeździe będzie. Mój silnik w bmw to 1.8i

Zastanawiam się czy jest sens instalacja LPG

Opublikowano (edytowane)

Witam wiem że jako mężczyzna możesz mieć gdzies co pisze dziewczyna hehe ale i tak Ci napisze:)

Po pierwsze decydując sie na betke musisz zdawać sobie sprawe z tego że nie ma jednego złotego środka na to ile spali zależy w jaki sposób bedziesz jeżdzić kiedy bedziesz zmieniać biegi itp.Pierwsza zima tylnim napędem może byc dla Ciebie lekko stresująca dla mnie była pierwszego dnia potem juz była sama radocha z jazdy inaczej sie jezdzi samochodem z przednim napędem a nawet inaczej omega która tez jest na tył pędzona betka jest lekka i jak bedziesz wchodzić w zakret nie rob redukcji tylko przed no i tak samo z hamowaniem lepiej przed niż na zakrecie ale z czasem nauczysz się ją kontrolować.W lecie nie ma sobie równych idealnie sie trzyma i ma kozackie przyspieszenie.co do litrów spalania moge powiedzieć tylko w ten sposob jadąc do zakopanego spalila mi niecałe 8 litrów na mieście przy naprawdej spokojnej jeżdzie nawet niecale 10l a jak np. jedzie jakich pewny siebie koleś co myśli że jest królem drogi naśmiewający sie z bmw czesto samochodem marki audi to za 17l na 100km tylko ze 1 2 odciecie no na 3 sie kończy bo już go nie ma.

Tak wieć gorąco polecam Mam teraz e36 2.0 i teraz chciałabym wiecej ;) :lol:

Edytowane przez kruszyneczka
Opublikowano
Kolego wystarczyło włączyć w kompie kalkulator i sobie przeliczyć ale juz napisałam na litry tak dla tych którym się nie chce liczyc
Opublikowano

Koleżanko, wystarczy byc srednio rozgarnieta osoba aby zauwazyc ze cena paliwa zalezy od wielu czynnikow, w zwiazku z czym cena paliwa w tym samym czasie, na stacji A i cena na stacji B moze sie znacznie roznic, watpie tez zeby kalkulator wiedzial po jakiej cenie paliwo nabylas.

Kwestie paliwa na jakim jezdzisz pomine ;)

Pozdrawiam

Opublikowano
ile wlejesz tylke spali, a zależy to od kondycji silnika, szerokosci opon, a skonczywszy np.: na dosc prozaicznej rzeczy, a mianowicie, czy musisz dużo stać w korkach.
Opublikowano

Witam

Robilem test spalania w BMW E36 318i 113km

Wynik dla mnie zadowalający 10l/100km po mieście. Dodam też, że mamy zime w lato spalania pewnie by było mniejsze.

Opublikowano
nie wiem czy zauwazyles... ale zime mamy taka ze spalanie o tego w lecie nie powinno wiele odbiegac, no chyba ze sie zalozy ze spalanie zalezy tylko od daty w kalendarzu ;)