Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z poziomowaniem lamp . Włączam światła słychać silniczki natomiast światła się nie podnoszą w nocy świecą bardzo nisko , próbowałem ręcznie je wyregulować ale też sie nie podnoszą co może być przyczyną??

Opublikowano
masz regulatory polamane kwestia teraz tylko czy 2 czy jeden. regulatory dostepne na allegro.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
i dobrze czytales o tym rozklejaniu tylko ze kolega podal ci linka ale do tematu lamp z przed liftu a ty masz 03" czyli po FL. w twoim przypadku na 99% nie da rady rozkleic lamp bo zostal zmieniony klej na ktorych sie osadzalo klosze wiec zostaje ci tylko wlozyc regulatory przez otwor lampy. jest to mozliwe poniewaz moj macher mi tak wymienial i nie bylo problemu smiga do dzis. i nawet kiedys sie natknelem na temat zwiazany z wymiana tych regulatorow wlasnie ta metoda.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
Obniżone lampy są też objawem uszkodzonych czujników/czujnika poziomowania. Sugeruję podpięcie się do komputera, żeby uniknąć niepotrzebnych wydatków.
Opublikowano
łatwo sprawdzić urwane regulatory: wystarczy złapać z tyłu za zwierciadło lampy i nim poruszać, jeżeli zwierciadło sztywno siedzi i nie ma luzu to ok., jeżeli zwierciadło całe lata , to 1 lub 2 regulatory są urwane.
Opublikowano

może być uszkodzone:

1-regulatory

2-silniczki lamp

2-pozycjonery przy wahaczach, ja miałem dobry pozycjoner, ale dźwignia łącząca pozycjoner z wahaczem była urwana.