Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ma problem niedawno wcisnołem Auto parking i wyskoczyła mi pomarańczowa kątrolka dodam ze jestem w stanie recznie wciśnąć parking ale tylko wtedy kiedy auto się porusza 1kh a gdy staje niemoge go włoczyć poza tum gdy wcisne parking podczas jazdy 1kh działa gdy zgasze auto i wsadzę kluczuk do stacyjki sam automatucznie zwalnia ,przycisk na kier nie reaguje ani w idrivie pomocy
Opublikowano
Kolego, podczas jazdy jak masz zwolniony ręczny, świeci od niego kontrolka na jakiś kolor czy gaśnie? Gdy stoisz i wciskasz przycisk ręcznego co się dokładnie dzieje? Czy raczej się nie dzieje nic? Przyczyny mogą być różne, musisz podpiąć się pod kompa, bo inaczej to ani rusz. Ja mam auto od jakichś 3 miesięcy, i do tej pory dwa razy wyskoczył błąd od ręcznego, nie zaciągał ani nic. Problem po wyłączeniu samochodu i odczekaniu wracał, nie dało się go pozbyć. Już po otwarciu drzwi wyskakiwał błąd od ręcznego i ABS, po skasowaniu błędu wszystko wróciło do normy i po błędzie śladu nie widać. Z tym, że wtedy też miałem uszkodzony czujnik kąta skrętu. Może u ciebie coś nie tak poszło w komunikacji modułów, błąd tkwi w pamięci i też wystarczy wykasowanie błędu? Czasem już tak elektronika ma. Podstawa jednak to, tak jak mówiłem komputer! Decydując się na BMW jakiejś nowszej generacji trzeba się z tym liczyć, zresztą nie tylko bmw ale każdego innego auta. Powiedz skąd jesteś, jeżeli okolice Poznania bądź Konina, możesz podskoczyć do mnie, zajrzę co twojemu aucie dolega, oczywiście za free:)
Opublikowano
dzięki stary Ale jestem z krakowa problem tkwi w tym ze podczas postoju chce wcisnac reczny i ni dziada nie reaguje a jeśli trochę ruszę i wcisnę ręczny to zadziała i okej ale wystarczy ze wyciągne kluczyk za stacyjki i wcisnę start samoczynnie go puszcza i świeci na pomarańczowo dziad wstrętny
Opublikowano
AAA zaczeło sie od tego ze gość podniusł auto do góry podczas wymiany oleju niby norma dałem na neutral nie wciskałem ręcznego standart to co trzeba zrobić na podnośniku ii olej wymienił opuścił auto wsiadam odpalam a ręczny na pomarańczowo świeci i jaja nie
Opublikowano
Kolego, jedź na kompa, wydaje mi się, że coś komputer oszalał, po wykasowaniu błędów wydaje mi się, że pożegnasz się z problemem:)
Opublikowano
Powinna pomóc adaptacja "ręcznego" - efekt masz taki sam jak po wymianie klocków