Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To jest w miarę skuteczne tylko jeśli wgniecenie jest w miarę łagodne i nie ma nigdzie ostrzejszych zagnieceń blachy. Dodatkowy warunek jest taki, że auta ma w miarę miękką blachę. Im twardsza blacha tym efekty bardziej zerowe.

Próbować jednak zawsze warto bo zniszczyć się nic nie zniszczy a może coś trochę poprawi...

Przy trochę większych wgnieceniach chyba raczej próbowałbym zestawem jaki widuję na Allegro czasem gdzie jest trójnożna przyssawka z nagwintowaną przelotką. W przelotkę wkręca się płaski grzybek, na który daje się rozgrzany klej (taki coś w stylu tych sztyftów klejowych na gorąco). Taki grzybek przykleja się mniej więcej w środku wgniecionej blachy i potem pokrętłem powoli wykręca na zewnątrz. Trójnóg z przyssawkami jest punktem podparcia, dzięki któremu można trochę skuteczniej takie wgniecenia niwelować.

Na Allegro takei zestawy widniały chyba pod nazwą - bodajże - "pop(s) a dent" czy jakoś tak. W linku przykład takiego zestawu:

http://www.prodekol.sklepna5.pl/towar/74/15pops-a-dent-zestaw-do-napraw-blacharkich-i-wgniecen.html

A tak na prawdę to spróbuj najpierw totalnie banalną metodą - o ile masz jakiś "sprzęt" do tego pod ręką - weź jakiś dobry/solidny uchwyt do nawigacji z przyssawką, przyssawkę w miejsce wgniecenia i delikatnie jechana z tym. :cool2:

Pzdr.

Edytowane przez Manolito77
Opublikowano
a testowałeś to ?? Jakiś czas temu u swojego blacharza to wiedziałem to klar odszedł wraz z klejem w seacie Leon. Ale może robił to nie umiejętnie jakoś, ale w gniotka wyszła w miarę dobrze. Tylko mój blacharz zamawiał to z USA może jakiś inny produkt ale wygląda identycznie