Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co powiecie o tych e46?

Mam do nich sporą ilość kilometrów, zbytnio czasu żeby się wybrać oraz żadnego mechanika który by ze mną pojechał.

Ta z Pomorza.

http://otomoto.pl/bmw-320-bmw-e46-320-ci-coupe-170km-C22113050.html

Widziałem że stała najpierw za 26,400zł, wystawiona we wrześniu.(http://en.autogidas.lt/bmw-320-e46-bmw-e46-coupe-320-ci-coupe-2001-0121775087.html)

Oraz z Opolskiego.

http://allegro.pl/show_item.php?item=2033992930

Jeszcze dziś wyślę zapytanie o VIN.

Szukam czegoś od 2001 roku, do 25tys. zł. od 150KM, najlepiej coupe, ale może być też kombi, mniej sedan.

Tutaj co prawda z 2000 roku, ale z forum. Co o niej powiecie?

http://otomoto.pl/bmw-330-e46-330i-231ps-touring-igla-C22309222.html

Pozdrawiam

Opublikowano

Maya szału nie ma z tymi nowościami, samochody w tej samej cenie z różnica w pojemności ogromną :roll: :

Ad. 1

- samochód ma sprzedać się oczami :mrgreen: , bo zdjęcia karoserii bardzo ładne itd. a we wnętrzu dziwnym trafem ręka fotografa zadrżała :norty: ;

- przednie kierunki dołożone ............niestety :| .

Ad. 2

- z miejsca trzeba pochwalić Sprzedającego o nie sugerowanie bezwypadkowości :cool2: ;

- prawe drzwi odstają, przynajmniej fotki są tak zrobione;

- najbardziej pocieszne są naklejki xenonowe na pasie przednim (wzmocnieniu czołowym) :cool2: (który wydaje mi się po-liftowy ..........);

- od-bojniki przednie "różnie" wkręcone;

- różne kierunki :wink: ;

- za przednimi kielichami brakuje wygłuszeń (na 100% nie jestem pewien), a za prawym listewki gumowej albo plastikowa osłona ułamana :mrgreen: ;

- koła rzecz gustu chociaż to chińszczyzna, a ilość ciężarków trochę straszy (opona nie dająca się wyważyć prawidłowo teoretycznie, albo o dziurę za dużo na drodze było .......);

- nie podoba mi się również "odcięcie" na rancie karoserii;

- spasowanie przedniego zderzaka lewa/prawa strona również może dać do myślenia :wink: (chociaż to drobnostka);

- kierownica z lewej strony wytarta, gałka zmiany biegów pewnie jeszcze gorzej wyglądała i M-Pakiecik zawitał :mrgreen: ;

- wytarty boczek siedzenia kierowcy (chociaż to już czepialstwo bo samochód z roku 01 przecież);

- ale to ........... 3 litry z ogłoszeniowym przebiegiem 150 tyś .................... :norty: .

Pozdrawiam

Opublikowano

Igła Opolskie to również standardowy rodzynek:

- xenon dołożony niekompletnie bo został zostawiony przełącznik z ręczną regulacją, o tym ze dawcą było jakieś 330i nie wspomnę :mrgreen: bo srebrne wkłady (same dołożenie niektórych podzespołów nie jest wadą itd., ale niech część będzie dołożona kompletnie);

- lewy przedni kierunek krzywo "siedzi", sytuację że trzeba było wymienić żarówkę wykluczam bo pojazd prawie cały czas w garażu przecież .......... :roll: , ewentualnie "prościej" wsadzić się nie da :) ;

- brak jakichkolwiek mocowań plastykowych, okablowania reflektorów na pasie przednim ( ale ......... Bezwypadkowy ......... :cool2: );

- kierunki również biały/biały/ tuning :norty: (rzecz gustu oczywiście);

- lewa strona progu przy kole chyba "ruda", a to trochę za szybko .......... chociaż to 01r.........(można przypuszczać jakąś naprawę blacharską ..........);

- lewa śruba podtrzymująca chłodnicę od góry coś za słabo wkręcona ......... :wink: ;

- gałka zmiany biegów również zmieniona pewnie pod kolor :wink: a nie "zmasakrowanie oryginału (chociaż osobiście takie zestawienie kolorystyczne mi się podoba);

- boczek fotela kierowcy "zryty" prawie na całej długości .............a ogłoszeniowy standard 180 tyś km.

Maya szansa jest, że przy oględzinach na żywo, któryś z pojazdów zaskoczy Ciebie mechaniką ok ......bo przed monitorem to się bardzo ładnie i szybko się ocenia.

Wydaje mi się, że z tych 3 najciekawsze są Kielce mimo chwiejnej ręki fotografa :mrgreen: .

Pozdrawiam

Opublikowano
nie wierze w przebieg tej pierwszej. kierownica i fotele (zobacz bok od strony pasazera, siedziska tez moim zdaniem srednie - wiem ze to sportsize i bardziej widac na nich zuzycia) wskazuja na sporo wiecej.