Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem bmw 320 bez silnika i skrzyni która była automatyczna ale chciałem miec manuala z racji tego ze nie dawno rozbiłem taka samą 320 tylko w manualu to postanowiłem że przeloże silnik ze skrzynia i dalej bede sie cieszył jazdą. tak wiec po przekładce silnika ,skrzyni , instalacji z tego silnika i wszystkiego co potrzebne chciałem ją odpalic a tu nic...pierwsza pozycja w stacyjce jest a zapłonu niema co może być tego przyczyną..?? prąd dochodzi do kostki stacyjki masa do silnika tez jest przykrecona, zapłonu niema ani żadna kontrolka sie nie swieciu ani rozrusznik nie kręci... co sie mogło stać...?? coś jest nie podłączone...??
Opublikowano
prad na stacyjke bedzie zawsze dochodzil bo mozna powiedziec tam idzie kabel prosto z aku, tzn z aku do skrzynki bezpieczników a stamtąd do stacyjki, przekrec stacyjke i zobacz czy wychodzi prad, moze stacyjka walnieta, a przekazniki?
Opublikowano
stacyjka 100% dobra bo założona z mojego rozbitego a tam nie było z nią problemu... chyba że po dachowaniu sie coś zepsuło... a jaki przekaznik.. gdzie on sie znajduje...?? na jakim kablu powinien być prąd po przekreceniu stacyjki...??
Opublikowano
kurde nie pamietam, musial byum zobaczyc bo leży u mnie jedna stacyjka z coupe, sprawdz czy wszystkie kostki podpieles, tam kolo kolumny, czy nic sie przypadkiem nie rozlaczylo.
Opublikowano
kostki do stacyjki są na pewno wszystkie podłączone...może miec to coś wspólnego z brakiem automatu...??imo raczej niema bo to 93 rok ma alarm ale raczej bez jakiegos zabezpieczenia i na dodatek alarm chodzi normalnie...
Opublikowano
silnik z całą instalacją zgadza sie... jutro jeszcze sprobuje z tą stara stacyjką może coś ruszy i i sprawdze kable wszytkie ale raczej wszystko jest podłączone jak nalezy...
Opublikowano
zapłon już jest tylko teraz problem jest w tym ze nie kreci... czy wie ktoś jakie przewody trzeba zmostkować zeby komputer czytał ze skrzynia jest ustawiona na parking a jakie zeby działało wsteczne swiatło...??
  • 2 lata później...