Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Jestem nowy na forum i to moj pierwszy post, niestety proszacy o pomoc.

Chodzi o to ze kilka dni temu kupilem BMW 1.6 1998r compact, po zakupie wracalem nim do domu 200km i nic nie sprawialo problemu do dzisiaj, rano jadac na uczelnie zauwazylem ze spod maski wydobywa sie para jakby silnik sie przegrzewal ale wskazowka temp.byla w takim polozeniu jakim powinna byc, zatrzymalem sie na poboczu,podnioslem maske i zauwazylem ze jest sporo oleju, a najwiecej bylo na filtrze oleju, wracalem do domu i zaczely dziac sie kolejne rzeczy-najpierw zapalila sie kontrolka od ASC wraz z kontrolka ABS (nie wiem czy to czasem nie jest spowodowane tym ze gosc powiedzial mi przy kupnie ze do wymiany sa na pewno tarcze hamulocwe) ale po chwili zgasly i po czasie zauwazylem ze zegary (jak licznik,obrotomierze,wskaznik paliwa itp) przygasaja az w koncu zgasly calkowicie,takze przy wrzucaniu kierunkowskazu nie zapalal sie, tak jakby nie bylo pradu ale dojechalem jakos do domu. Czy ktos spotkal sie z czyms podobnym? Z gory szczerze dziekuje za pomoc.

Edytowane przez konrad1811
Opublikowano
Po pierwsze popraw tytuł tematu na poprawny na górze działu masz wzór . Co do wycieku to podjedź do mechamika niech posprawdza z kąd cieknie , tarcze hamulcowe nie mają wpływu na zapalanie się abs i asc . Co do zegarów było dziesiątki tematów wystarczy użyć szukajki