Skocz do zawartości

Odwrotnie dzialajacy czujnik recznego bmw e36 1.6 compact

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcialbym skrocic nieco czas w szukaniu usterki, wiec prosze o pomoc. Moj problem tkwi w tym ze gdy reczny jest opuszczony na zegarze swieci kontrolka od recznego a gdy go zaciagne gasnie. Koledzy powiedzcie w czym tkwi ta usterka? Moze ktos z was z takim czyms sie spotkal..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie. Wydaje mi się że ktoś już coś tam kombinowal. masz tak od początku kupna? Jak zaciągasz to się to rozłączasz obwód i lampka gaśnie. spuszcza ręczny, obwód się zwira i się lmpka pali. A powinno być na odwrót. Niech mnie ktoś poprawi jak się myle.

PZDR.

Opublikowano
JA to wiem jestem elektykiem. Dla mnie to wszystko jest jak najbardziej oryginalne. TYle ze moze ktos ta blaszke przelozyl. Bo jesli wyglada to tak jak na zdjeciu przy wciskaniu powinno zalaczac obwod a gdy wylacznik ( krancowka) wychodzi to powinno rozlaczac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obwód jest na masie. Jak dobrze kojarzę. Jesli tan miedziny element z przedowem oddali się od tej blaszki to się obwod otwiera, nie ma przejścia i sie nie pali. U ciebie jest tak jak zaciągniesz ręczny a powinno być na odwrót. Nie jestem elektrykie ale tak na logige mi się wydaję ze Ci się po zaciągnięciu rcznego obwód otwiera a nie zamyka. najproscie sprawdzić zdejmójąc końcówk i gdziekolwie do karoserii.

PZDR>