Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

open air to "szyber dach" na całej powierzchni dachu ,open air jest szmaciany.

Kupiłem compacta ,po miesiącu zauwazyłem że z tyłu w roku podsufitka jest mokra i kanapa w tym miejscu, po jakimś czasie zaczęło kapać już z przodu.

Wężyki wymieniłem na nowe, kanaliki tez przeczyszczone i dalej to samo.... pojechałem do gościa który podjął się naprawy tego dachu, ale wracałaem do niego 3 razy z tym samym. W końcu kupiłem drugi open air , przyklejony został na kleju do szyb, w tym momencie siedzenia z przodu mokre, a z tyłu ( kanapa zdjęta już dawno żeby nie moknęła) JEZIORO. Nie wiem już co robić , co może być przyczyną :(

Opublikowano

to znajdźcie mi mechanika który się tego podejmie to chętnie do niego oddam.

potrzebuje konkretnej pomocy, pomysłu ( ci co mają compacta z open air) a nie takiego pisania

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam serdecznie. Mam ten sam problem. Moje auto to e36 compact 96 rok z open air , jezeli uporales sie z problem bardzo ale to bardzo prosilbym Cie o informacje jak i co zrobiles, co bylo przyczyną ? u mnie kapie woda nad glowoa w rogu od strony pasezera z przodu i za kierowca w rogu z tylu. Niezla lipa, nie wiem co z tym robic podsufitka sciagnieta opdlozona miska zeby nie lalo sie na kanape i fotel;/ wyciagalem caly air open dawalem klej do szyb na caly obwod dachu( klej kladelem na karoseri) przykrecilem dach i dalej to samo, nie mam pomyslow czekam na odp

Pozdrawiam.

Opublikowano

Szyberdach,że tak powiem, jest tak jakby rynną plastikową z której w czterech rogach odchodzą rurki na nich są wężyki które odpowadzają wodę dalej. Dotego na tylnej połowie jest uszczelka aby z dachem przylegał.

Także jeżeli wam cieknie to zdejmijcie podsófitówkę,polejcie wodą dach i zobaczycie skąd cieknie,może być pęknięty gdzieś plastik itp.

To jest słabe foto mojego rozebranego(sedan) który mam na części jakby ktoś chciał.Tak on od góry wygląda.

http://images39.fotosik.pl/1876/fcf84007aef87021med.jpg

X2 M35i