Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorki że post pod postem, winowajca znaleziony :D faktycznie winny był czujnik po odpięciu go pdc ożyło :lol:. Fakt ze jeszcze dwa dodatkowe okazały się trafione ale grunt że pdc żyje. Reasumując jak się komuś pjawi ten błąd na inpie 9E3B E2 plus co tam jest napisane i oczywiście jak moduł sprawny to winowajcą będzie czujnik. Mi teraz oczywiście inpa pokazuje trzy inne błędy.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc przedmówcy :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeszcze mała aktualizacja problemu może komuś się to przyda. Więc tak po podpięciu nowych czujników pdc zadziałało tylko na sekundę i kaputu o co chodzi, inpa i sprawdzam a tam błąd czujnika ale sprawdzam wszystkie cykają. Wypinam ten który pokazało że walnięty zamieniłem go miejscami i odziwo pdc zaczęło działać.
Opublikowano

Witam od ostatnich tygodni walcze z problem moich czujników. Mój błąd to 9E3B, przemierzyłem wiązki jeden kabelek przerwany (naprawiłem) a tak to wszystko okej. wymieniłem moduł który działał w innym aucie u mnie nie cały czas z tym samym błędem. zauważyłem że po odpięciu czujników błąd znika( 9E3B convertersupply) i wyświetla błędy czujników. ma ktoś może jakieś pomysły? co mogę jeszcze zrobić? bardzo proszę o pomoc.

dodam że napięcie mam 12v na moduł i łącze się z nim bez problemu za pomocą IMPY :cry: :cry: :(

Opublikowano
popatrz na wiazke czy nie jest przetarta, lub sama wtyczka czy nie jest zasniedziala

Siemka

Pdc działa jak należy wiązka cacy jest, najśmieszniejsze jest to że jak włożyłem z powrotem ten czujnik w stare miejsce to pdc przestaje działać ot ta elktronika w bmw :lol: