Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kłopot polega na tym, że gdy auto stoi na deszczu przez dłuższy czas (a stoi) to po włączeniu wycieraczek zaczyna sie dzałanie chaotyczne, po czym całkowity stop i już nie działają, aż do wyłaczenia silnika i włączenia go ponownie. dopiero po parunastu minutach jazdy wycieraczki zaczynają działać poprawnie.

myslę ze przyczyną jest woda która dostała sie do systemu kontroli wycieraczek a po jakimś czasie użytkowania w naturalny sposób sie wychlapuje.

Pytanie:

czy ktoś wie gdzie jest ulowowany system sterujący wycieraczkami?

jak sie do niego dostać?

czy miał ktos podobny kłopot? jak sobie z nim poradził?

za pomoc z góry dziekuje.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wielkie dzieki za link. W miedzyczasie udalo mi sie wyciagnac podobne konkluzje a link potwierdza wszystkie tezy. W najblizszym czasie zamiezam Zabrac sie za to i wyczyscic. Dam znac czy jest poprawa.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Podepnę się tutaj, bo szkoda zakładać nowy temat.

Wycieraczki straciły na skuteczności. Chcę kupić nowe, tylko nie wiem jakie. Teraz są takie 'starego typu' Bosch (jedna ze spoilerem). Prawie wszędzie są dostępne nowego typu płaskie. Jakie wybrać i do tego jakiej marki? Długości to z tego co wyszukałem 530 i 500 mm.

Opublikowano

W takim razie kupiłem u tego samego gościa co ty =]

Dzięki =]